Η πρακτική σχεδιασμού της Utopia, ξεκίνησε το έργο αναζωογόνησης του ιστορικού ξενοδοχείου «Seaside Resort» που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία Κρήτης. Στόχος ήταν ο εκσυγχρονισμός της  γοητείας του ξενοδοχείου διατηρώντας παράλληλα τη βαθιά ιστορική του ουσία και το υπάρχον αρχιτεκτονικό μεγαλείο του. Έγινε προσπάθει να εμποτιστεί το έργο με έναν αέρα πολυπλοκότητας, ενώ θα δημιουργούνται ταυτόχρονα ήρεμα καταφύγια που αποπνέουν χλιδή.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι προσόψεις του χώρου υποδοχής  ανυψώθηκαν εισάγοντας εντυπωσιακά τοξωτά ανοίγματα, διαμορφώνοντας ένα εφέ κιονοστοιχίας για να επεκτείνει τη σκίαση του κτιρίου. Έξω, παρουσιάστηκαν μαγευτικά θαλάσσια ντεκς που προσφέρουν μαγευτική θέα στη θάλασσα, αντλώντας έμπνευση από τα μοναδικά τοπία της Κρήτης. Αυτοί οι χώροι είναι διακοσμημένοι με στοιχεία όπως τοπικά πετρώματα, κατάφυτο φύλλωμα, υδάτινα στοιχεία με καταρράκτες και φιλόξενους λάκκους φωτιάς, υλικά που εναρμονίζονται με το φυσικό μεγαλείο του περιβάλλοντος χώρου.

Στους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, όπως το μπαρ και το κεντρικό σαλόνι, ενσωματώθηκαν άψογα τοξωτά στοιχεία και κολώνες διακοσμημένες με μοτίβα εχίνου, συνδυάζοντας άψογα το σύγχρονο design με λεπτές αποχρώσεις στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του νησιού.

Τα μπάνια σχεδιάστηκαν για να προκαλούν θαύματα, συνδυάζοντας ατμοσφαιρικό φωτισμό, φυσικά στοιχεία όπως πέτρες και πρασινάδα, ζεστές πινελιές από ξύλο και προσεκτικά επιμελημένα σχήματα και υφές για να προκαλούν μια δυναμική οπτική εμπειρία που διεγείρει τις αισθήσεις.

Για την επέκταση του εστιατορίου, χρησιμοποιήθηκε μια αρμονική συγχώνευση όγκων, σχημάτων και επιφανειών για να δημιουργήσουμε έναν ξεχωριστό χώρο που εξακολουθεί να προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα και το απαράμιλλο τοπίο της περιοχής.

Συνοπτικά, η σχολαστική προσοχή της ομάδας design στη λεπτομέρεια και η στοχαστική ενσωμάτωση στοιχείων στοχεύουν να ανυψώσουν το ξενοδοχείο «Seaside Resort» σε νέα ύψη μεγαλοπρέπειας, διατηρώντας παράλληλα την ιστορική του γοητεία και τη σύνδεσή του με το περιβάλλον. Βελτιώνοντας κάθε πτυχή του σχεδιασμού, η σχεδιαστική ομάδα προσπάθησε να δημιουργήσει μια εμπειρία που αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες και ενθαρρύνει μια βαθιά αίσθηση ηρεμίας και πολυτέλειας.