Η πορεία έντονης ανάπτυξης της Αθήνας συνεχίζεται

Το πρώτο τρίμηνο του 2018 οι διεθνείς αφίξεις αυξήθηκαν κατά 27,1% και τα έσοδα στα ξενοδοχεία της Αθήνας αυξήθηκαν κατά 14,6%, ως αποτέλεσμα τόσο της αύξησης στα επίπεδα πληρότητας, όσο και στις τιμές των δωματίων.

Νέες Ξενοδοχειακές Αφίξεις στην Αθήνα

Η άνοδος της ζήτησης ακολουθείται από μια μεγάλη επένδυση στον τομέα των καταλυμάτων στην Αθήνα. Οι μισθώσεις τύπου AirBnB εμφανίζονται σε πολλά σημεία, μέσα και γύρω από το κέντρο της πόλης, ενώ νέα ξενοδοχεία ανοίγουν ή βρίσκονται υπό κατασκευή.

Νέα σχέδια ανακοινώνονται συνεχώς και αφορούν κυρίως μικρά boutique ξενοδοχεία

Ο όμιλος Yazbeck ανακαινίζει σήμερα ένα ακίνητο, που βρίσκεται στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Ομήρου, για να το μετατρέψει στο -5 αστέρων- ξενοδοχείο Academia of Athens, που θα ανήκει στην Autograph Collection της Marriott.

Επιπλέον, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έχει εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Esperia, των 176 δωματίων, που βρίσκεται στην οδό Σταδίου. Η προθεσμία είναι στις 11 Μαΐου 2018.

Οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές του ξενοδοχείου Athenaeum Grand στη Λεωφόρο Συγγρού σχεδιάζουν τη δημιουργία και ενός άλλου ακινήτου, του πεντάστερου Athenaeum Palace & Luxury Suites που θα προσφέρει 109 σουίτες.

Το Μάρτιο του 2018, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι ένα μερίδιο του πρώην -134 δωματίων- ξενοδοχείου Ηνίοχος, πωλήθηκε μέσω ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στην εταιρεία 3-K SA.

Πηγή:   GBR Hospitality Newsletter 2018 Q1