Η Airbnb ανακοίνωσε ότι πλέον θα αποστέλλει επιθεωρητές, για να αξιολογήσει τα ακίνητα που απαριθμούνται στην υπηρεσία ενοικίασης κατοικιών, προκειμένου να καθησυχάσει τους ταξιδιώτες, που κάνουν κράτηση για καλά μέρη διαμονής. Το πρόγραμμα Plus, που αποκαλύφθηκε την Πέμπτη, αποσκοπεί στο να κερδίσει τους ταξιδιώτες, που δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν να εμπιστευτούν το σημερινό σύστημα βαθμολόγησης, που στηρίζεται στις κριτικές προηγούμενων επισκεπτών. Οι παραπλανητικές εικόνες που αντλούνται από το σύστημα βαθμολόγησης της Airbnb, έχουν καταστεί αρκετά μεγάλο πρόβλημα.

“Αντιλαμβάνεσαι με την πάροδο του χρόνου ότι πρέπει να αναλάβεις μεγαλύτερη ευθύνη για την πλατφόρμα και θα πρέπει να πάρεις αποφάσεις”, δήλωσε ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, σε συνέντευξή του στο The Associated Press.

Οι εσωτερικές έρευνες της Airbnb έχουν διαπιστώσει ότι σχεδόν τα 3/4 των ταξιδιωτών της πλατφόρμας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για πιστοποιημένα καταλύματα, από τους επιθεωρητές. Οι επιθεωρητές θα ελέγξουν βάσει μιας λίστας 100 σημείων, που θα καλύπτει τα πάντα, από την ταχύτητα του Wi-Fi έως την άνεση του κρεβατιού. Η εταιρεία θα προσφέρει επίσης συμβουλές σχετικά με τις βελτιώσεις, που μπορούν να κάνουν τα καταλύματα, για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Το πρόγραμμα θα καλύψει αρχικά 2.000 ακίνητα σε 13 πόλεις (Ώστιν-Τέξας, Βαρκελώνη-Ισπανία, Κέιπ Τάουν-Νότια Αφρική, Σικάγο, Λος Άντζελες, Λονδίνο, Μελβούρνη-Αυστραλία, Μιλάνο-Ρώμη, Σαν Φρανσίσκο, Σαγκάη, Σίδνεϊ και Τορόντο). Αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό, από τα 4,5 εκατομμύρια ακίνητα, που απαριθμούνται στην Airbnb σε 81.000 πόλεις παγκοσμίως. Μέχρι το τέλος του έτους, ο Τσέσκι προβλέπει τον έλεγχο 75.000 κατοικιών σε 50 πόλεις.

Η Airbnb αναπτύσσεται συνεχώς, ωστόσο παρά τη δημοτικότητά της, η Airbnb παραμένει ασύμφορη. Σύμφωνα με στοιχεία που μελέτησε η Wall Street Journal, το 2017 είχε έσοδα 2,6 δισ. δολάρια και ζημίες 75 εκατ. δολαρίων.

Τα σχέδιά της να εντάξει στα καταλύματα και συμβατικά ξενοδοχεία έχουν εξοργίσει τους ξενοδόχους, οι οποίοι ήδη βλέπουν τα αρνητικά γι’ αυτούς αποτελέσματα. «Η τελευταία πρωτοβουλία της Aibnb αποδεικνύει ακόμη μία φορά ότι προσπαθεί να παίξει τον ρόλο των ξενοδοχείων, αλλά χωρίς να υπαχθεί στους σχετικούς κανονισμούς», επισημαίνει, ο Τρόι Φλάναγκαν της Ενωσης Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων στις ΗΠΑ.
[Δείτε περισσότερα: Η Airbnb επεκτείνεται και στις κρατήσεις Ξενοδοχείων με νέα πλατφόρμα]