Η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra, που πρεσβεύει με τα καταλύματά της την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, αγγίζει το ορόσημο των 50 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα.

Τα Aria Hotels, γνωστά για την αγάπη και την εξειδίκευσή τους στον τομέα της φιλοξενίας, ανακοινώνουν ότι το χαρτοφυλάκιο τους στο οποίο συμπεριλαμβάνονται εκτός των άλλων boutique ξενοδοχεία, εξοχικές βίλες και ιστορικές κατοικίες, έχει φτάσει τα 50 καταλύματα. Τα Aria Hotels αποτελούν θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Libra, ενός Ομίλου του οποίου οι θυγατρικές εταιρείες κατέχουν και διαχειρίζονται ακίνητα σε περισσότερες από 50 χώρες.

Τα Aria Hotels διαθέτουν μία γκάμα διαφορετικών και ιδιαίτερων καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα, τα οποία τα ενώνει η κοινή δέσμευση για την ανάδειξη της αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας, μέσα από την ανακαίνιση ιστορικών κτιρίων, όπως ανεμόμυλοι και πύργοι, διατηρώντας ταυτόχρονα την πολιτιστική τους αρχιτεκτονική και κληρονομιά. Τα εν λόγω ακίνητα περιλαμβάνουν boutique ξενοδοχεία σε δημοφιλείς προορισμούς, αναπαλαιωμένα ιστορικά κτίρια καθώς επίσης και «ανεξερεύνητα διαμάντια», που προσφέρουν μια γεύση από την παραδοσιακή εικόνα της Ελλάδας.

Σχετικά με το ορόσημο των 50 καταλυμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels κ. Μάκης Πανταζάτος, σχολίασε: «Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε βασισμένη σε μια απλή ιδέα – να παρέχει μοναδικές εμπειρίες αυθεντικής ελληνικής φιλοξενίας και να τιμά και να εξυψώνει την ιστορία και τον μοναδικό πολιτισμό της Ελλάδας. Αυτή η ιδέα διαμορφώνει κάθε απόφαση που λαμβάνουμε, από την αρχιτεκτονική και το design μέχρι και τις εμπειρίες που παρέχουμε στους επισκέπτες των καταλυμάτων μας». Ο κ. Πανταζάτος, συνέχισε: «Είμαστε περήφανοι που φτάνουμε σε αυτό το σημαντικό ορόσημο ανάπτυξης και θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε και να επενδύουμε σε ακίνητα που θα συμβάλλουν στο να αποτελούμε ισχυρή επιλογή στον τομέα της φιλοξενίας για μια εμπειρία με πραγματικά ελληνικό χαρακτήρα».

Η ιστορία των Aria Hotels ξεκίνησε το 2010 με την απόκτηση και ανακαίνιση ενός παραδοσιακού ελληνικού ανεμόμυλου, που χρονολογείται από το 1852, σε boutique luxury ξενοδοχείο(Τhe Windmill). Σήμερα, η εταιρεία έχει αυξήσει τον αριθμό των καταλυμάτων της σε 50, στα οποία συμπεριλαμβάνονται μοναδικού κάλλους παραθαλάσσιες κατοικίες, παραδοσιακοί πύργοι, boutique ξενοδοχεία και πολυτελείς βίλες. Ξεκινώντας από την Κίμωλο, τα Aria Hotels συνέχισαν την πορεία τους στην Κρήτη προσθέτοντας στο portfolio τους ξενοδοχεία, ιδιωτικές βίλες και καταλύματα που προσφέρουν εμπειρίες οινοτουρισμού. Από εκεί, συνέχισαν σε ακίνητα στα καταπράσινα νησιά του Ιονίου και στις Κυκλάδες, συμπεριλαμβανομένης της Μυκόνου και της Σαντορίνης, καθώς και στην προώθηση ενός ιδιωτικού νησιού. Το χαρτοφυλάκιο των Aria Hotels είναι ποικίλο και πολυσχιδές και
συμπεριλαμβάνει από σουίτες στην καρδιά της Αθήνας εώς boutique ξενοδοχείο στα μαγικά βουνά του Ζαγορίου στην Ήπειρο.

Ένα από τα κοσμήματα του χαρτοφυλακίου των Aria Hotels είναι η κατοικία του συγγραφέα, μελετητή και ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Sir Patrick Leigh Fermor, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο. Το 1996 το σπίτι κληροδοτήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη ως καταφύγιο καλλιτεχνών και συγγραφέων. Στα Aria Hotels έχει ανατεθεί η διαχείριση της μοναδικής αυτής κατοικίας κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η οποία θεωρείται μια από τις ομορφότερες στον κόσμο.

Τα Aria Hotels είναι μία από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου Libra, ενός ιδιόκτητου επιχειρηματικού Ομίλου με δεκαετίες εμπειρίας στην Ελλάδα. Ο Όμιλος Libra έχει στο ιστορικό του πολυάριθμες εμπορικές πρωτοβουλίες και ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα.

Η κα Ροσάννα Μόρτογλου, Επικεφαλής Εκπρόσωπος του Ομίλου Libra στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για όσα έχουν καταφέρει να πετύχουν τα Aria Hotels και που έχουν χτίσει ένα χαρτοφυλάκιο που αναδεικνύει με έναν χαρακτηριστικό τρόπο τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Ελλάδας. Κάθε κατάλυμα είναι προσεκτικά επιλεγμένο και μοναδικό, ενώ όλα τα καταλύματα είναι ανακαινισμένα με φροντίδα και με γνώμονα την εμπειρία του κάθε επισκέπτη». Η κα Μόρτογλου συνέχισε: «Η «αυθεντικότητα» είναι μία λέξη που χρησιμοποιείται συχνά στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού. Ωστόσο, τα Aria Hotels, με ένα μεγάλο εύρος εξειδικευμένων στελεχών στο κομμάτι της φιλοξενίας, συμβάλλουν στην οικονομία της χώρας, αναδεικνύοντας κρυφές πτυχές του ελληνικού πολιτισμού».