Κρυστάλλινα γαλάζια νερά, αρώματα θυμαριού και ρίγανης αναδύονται τριγύρω, μοναδική θέα στο ηλιοβασίλεμα, υγιεινά ελληνικά πιάτα, γαλάζια/λευκά σπίτια και εκκλησίες. Αυτά μπορεί να βρει κανείς στο πανέμορφο νησί της Σερίφου όπου το πρώτο βιώσιμο boutique ξενοδοχείο Nōstos θα υποδέχεται τους επισκέπτες από τον Ιούλιο του 2023 και μετά.

Γιατί λοιπόν στη Σέριφο; Το νησί είναι γνωστό ως ένα από τα πιο παρθένα ελληνικά νησιά μιας και πολλές φορές επισκιάζεται από τα όμορα νησιά, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη.

Όταν κανείς κάνει διακοπές στη Σέριφο ζει μια αυθεντική εμπειρία όπου μπορεί να χαλαρώσει στην παραλία χωρίς δυνατή μουσική, με πολύχρωμα κοκτέιλ, σνακ κ.λπ. Αντίθετα, οι επισκέπτες περιβάλλονται από μια ήρεμη ατμόσφαιρα, απολαμβάνουν εκπληκτική θέα από την αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα, επιλέγουν μια από τις πολλές όμορφες παραλίες, απολαμβάνουν τα τοπικά κρασιά με πιάτα που παρασκευάζονται με αγάπη από τους ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας. Είναι μια τέλεια επιλογή για ζευγάρια, οικογένειες και παρέες φίλων που αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία διακοπών στα ελληνικά νησιά.

Αυτό είναι το σκηνικό του Nōstos Boutique Hotel, μιας ιδιοκτησίας 17 δωματίων που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μια από τις πιο όμορφες παραλίες του νησιού – τα Λιβαδάκια. Αυτό που κάνει το Nōstos Boutique Hotel να ξεχωρίζει εκτός από την τοποθεσία του, είναι ένα κομψό ξενοδοχείο που δημιουργήθηκε με βιώσιμο τρόπο. Το κτίριο είχε προηγούμενη ταυτότητα ως οικογενειακή πανσιόν από τον «Αρχαίο», όπως ήταν γνωστός ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη. Τώρα, ο Χάρι και η Μπιάνκα το μετατρέπουν σε ένα κομψό ξενοδοχείο πλήρως βιώσιμο και χρησιμοποιώντας τοπικά υλικά, ντόπιους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές δίνοντάς του μια τοπική προσωπικότητα με διεθνή αίσθηση.

Δίνεται έμφαση στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εργασιών με την εφαρμογή μιας διπλής στρατηγικής: α) μείωση των εκπομπών όσο το δυνατόν περισσότερο β) οριστική εξάλειψη των αναπόφευκτων εκπομπών CO2 που παράγονται. Αυτό επιτυγχάνεται με την επένδυση σε εφαρμογές καθαρής τεχνολογίας στο κτίριο (θερμομόνωση κτιρίου, νέα συστήματα AC σε όλους τους χώρους, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή με σύστημα net-meeting) + με τη συνεργασία με την Climeworks με έδρα την Ελβετία, ώστε να μην μπορεί πλέον να συμβάλει στην κλιματική αλλαγή. Οι αρχιτέκτονες C-O Lab, με έδρα την Αθήνα και τη Σέριφο επιλέχθηκαν λόγω των γνώσεών τους για το νησί και χρησιμοποιώντας στοιχεία σχεδιασμού που έχουν μια ιστορία να πουν.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικοί τύποι δωματίων: maxi, cozy δίκλινα, cozy τρίκλινα και μίνι. Συνολικά υπάρχουν 15 δωμάτια και δύο σουίτες. Τα δωμάτια Maxi διαθέτουν τζακούζι για να προσθέσετε μια αίσθηση αφρού στη διαμονή.