Η εμπειρία διαμονής του επισκέπτη ξεκινά από τη στιγμή που περνά το κατώφλι του δωματίου του ξενοδοχείου. Η ατμόσφαιρα, η λειτουργικότητα και η αισθητική του χώρου παίζουν κρίσιμο ρόλο στον καθορισμό της συνολικής εμπειρίας. Ένα καλά σχεδιασμένο δωμάτιο (άνετο αλλά και όμορφο), δεν είναι ένα απλό κατάλυμα, αλλά μετατρέπεται σε ένα καταφύγιο. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία στο σχεδιασμό δωματίων ξενοδοχείου, που συντελούν σε μια αξέχαστη και ικανοποιητική διαμονή:

1. Λειτουργική Διάταξη

Μια καλά σχεδιασμένη διάταξη αποτελεί τη βάση του σχεδιασμού ενός δωματίου ξενοδοχείου. Αναλυτικότερα, πρέπει να βελτιστοποιθεί ο διαθέσιμος χώρος,
εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη κυκλοφορία και εύκολη πρόσβαση σε όλα. Μια σωστή διάταξη περιλαμβάνει στοιχεία όπως ένα άνετο κρεβάτι, λύσεις αποθήκευσης, ένας λειτουργικός χώρος εργασίας και ένα καλά διαμορφωμένο μπάνιο.

2. Υψηλής ποιότητας Λευκά Είδη

Το κρεβάτι είναι αναμφισβήτητα το επίκεντρο κάθε δωματίου ξενοδοχείου. Τα απαλά και ποιοτικά σεντόνια, το μαλακό στρώμα και η ποικιλία μαξιλαριών, είναι τα βασικά στοιχεία, που μετατρέπουν τον ύπνο σε μια πραγματικά αναζωογονητική εμπειρία.

3. Ισορροπημένη Παλέτα Χρωμάτων

Η επιλογή των χρωμάτων επηρεάζει σημαντικά τη συνολική ατμόσφαιρα ενός δωματίου ξενοδοχείου. Ουδέτερες αποχρώσεις με πινελιές έντονων χρωμάτων δημιουργούν ένα χαλαρωτικό, αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Η παλέτα χρωμάτων πρέπει να αποπνέει συνοχή και αρμονία, αντανακλώντας την ταυτότητα του ξενοδοχειακού brand, για να δημιουργήσει είτε ένα πολυτελή και σύγχρονο χώρο, είτε ένα πιο οικείο και ζεστό χώρο.

Άρθρο από το Περιοδικό Hotel Design Φθινόπωρο-Χειμώνας 2023, No.33
Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το τεύχος:
https://www.hoteldesign.gr/hotel-design-trends/hotel-design-magazine-and-guide-winter-2023/