Το Νοέμβριο του 2020 ανακοινώθηκε ότι η Cretan Investments Group (CIG) Hellas απέκτησε το πρώτο της ξενοδοχείο, το Iti AKS Minoa Palace. Το ξενοδοχείο -των 119 δωμάτιων- στο Ηράκλειο της Κρήτης θα ανακαινιστεί σε δύο φάσεις (κατά τη διάρκεια του χειμώνα 2020/2021 και 2021/2022) και προγραμματίζεται να ανοίξει ξανά τον Απρίλιο του 2021 ως το Sentido Unique Blue Resort.

Στις 27 Νοεμβρίου 2020, η Lamda Development και η TEMES S.A. ανακοίνωσαν μια στρατηγική συμφωνία για την από κοινού κατασκευή δύο -τελευταίας τεχνολογίας- πολυτελών ξενοδοχείων και συγκροτημάτων κατοικιών στο Ελληνικό. Η στρατηγική συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων με ξεχωριστή αρχιτεκτονική στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, καθώς και ένα δεύτερο παραθαλάσσιο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων κατά μήκος της παραλιακής πλευράς. Και τα δύο ξενοδοχεία θα συνοδεύονται από επώνυμες κατοικίες και η συνολική επένδυση εκτιμάται σε 300 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από αυτά τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία, η Mohegan – GEK Terna θα ξεκινήσει την κατασκευή του “Integrated Resort”, που δηλαδή θα περιλαμβάνει και καζίνο, μόλις εκδοθούν οι άδειες. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια. Τέλος, σχεδιάζεται ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης δίπλα στο επιχειρηματικό κέντρο, που θα προσφέρει 500 δωμάτια. Τα περισσότερα στοιχεία του έργου, συμπεριλαμβανομένων των 4 ξενοδοχείων, έχουν προγραμματιστεί να ανοίξουν κατά τη διάρκεια του 2025 και θα φέρουν περίπου 2.500 νέα δωμάτια στην αγορά της Αττικής.

Η οικογένεια Σαράντη, η οποία ίδρυσε και διαχειρίζεται τη γαλακτοκομική βιομηχανία ΤΥΡΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε) απέκτησε το 5 αστέρων Ananti City Resort, που βρίσκεται σε απόσταση 3,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Τρικάλων. Το Ananti Resort διαθέτει 18 δωμάτια και σουίτες, μπαρ / εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, σπα, εσωτερική θερμαινόμενη και εξωτερική πισίνα και υπόγειο χώρο στάθμευσης.

Τέλος, η επενδυτική εταιρεία Everty ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι σχεδιάζει να επενδύσει 100 εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική αγορά ακινήτων, αποκτώντας περιουσιακά στοιχεία στην αγορά γραφείων και στη φιλοξενία με έμφαση στις πολυτελείς βίλες διακοπών.

πηγή: Greek Hospitality Industry Performance 2020 Q4