Τον Ιούνιο του 2023, ανακοινώθηκε ότι η Goldman Sachs Asset Management απέκτησε το Casa Cook και τις επωνυμίες ξενοδοχείων Cook’s Club από τα FTC Hotels του Fosun Tourism Group. Οι δύο μάρκες lifestyle ήταν προηγουμένως μέρος του χαρτοφυλακίου Thomas Cook Hotels & Resorts. Μετά την κατάρρευση του Thomas Cook το 2019, ο κινεζικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων Fosun αγόρασε το εμπορικό σήμα Thomas Cook. Οι δύο μάρκες διαθέτουν 16 franchise ακίνητα στη Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, ενώ στην Ελλάδα λειτουργούν 8 ξενοδοχεία με τα δύο σήματα (3 ξενοδοχεία Casa Cook σε Μύκονο, Σάμο και Ρόδο και 5 ξενοδοχεία Cook’s Club σε Κέρκυρα, Ρόδο και Κρήτη).

Τον Μάιο του 2023, η Everty, μέλος του Ομίλου YNV, ανακοίνωσε την εξαγορά του ξενοδοχείου 5 αστέρων Elounda Gulf, που βρίσκεται στην περιοχή της Ελούντας στην Κρήτη. Το Elounda Gulf Villas είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World και διαθέτει 15 σουίτες και 18 ιδιωτικές βίλες. Το Elounda Gulf είναι η τρίτη επένδυση της Everty στην ελληνική αγορά φιλοξενίας μετά την ανάπτυξη των Petrothalassa Villas στην Ερμιονίδα Πελοποννήσου και την εξαγορά του ξενοδοχείου Iconic Santorini στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης.

Νωρίτερα φέτος αναφέρθηκε ότι η HIG Capital εξαγόρασε το ξενοδοχείο 4 αστέρων Aldiana Club Kreta που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Το επενδυτικό σχέδιο της HIG περιλαμβάνει την ανακαίνιση, κατασκευή και αναβάθμιση σε ένα Ξενοδοχείο 5 αστέρων, δυναμικότητας 370 δωματίων, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. €. Η HIG στοχεύει σε χαρτοφυλάκιο 6.000 ξενοδοχειακών δωματίων στην Ελλάδα, τα οποία θα λειτουργούν όλα υπό την πλατφόρμα φιλοξενίας Ella Resorts.

Η Fattal Group απέκτησε μέσω δημοπρασίας το 5 αστέρων Kandia’s Castle Resort & Thalasso. Το 5 αστέρων και 105 δωματίων ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην Κάντια, κοντά στο Ναύπλιο, είναι προς το παρόν κλειστό, αλλά, σύμφωνα με την εταιρική ιστοσελίδα, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 2024.

ΠΗΓΗ: GBR Hospitality Newsletter 2023 Q2