Μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις πολλών αστέρων ανά την Ελλάδα – Η χώρα μας καθιερώνεται σταδιακά ως η χώρα που προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες και εμπειρίες στους επισκέπτες της.

Tα νούμερα μιλάνε από μόνα τους και αποτυπώνουν τη στροφή που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια ο ελληνικός τουρισμός προς την κατεύθυνση του πιο αναβαθμισμένου ποιοτικού τουριστικού προϊόντος.

Μόνο την τελευταία πενταετία, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου της πανδημίας -η οποία σηματοδότησε, ως γνωστόν, τεράστιες απώλειες για τον κλάδο πανευρωπαϊκά- προστέθηκαν στο ελληνικό ξενοδοχειακό δυναμικό σχεδόν 200 νέα 5άστερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση κατά 35% την περίοδο 2018-2022, ενώ σε ετήσια βάση, στο τέλος του 2022 οι 5άστερες μονάδες έφτασαν αισίως τις 744 από τις 700 συνολικά στο τέλος του 2021. Οι κατηγορίες των 5, των 4 και των 3 αστέρων είναι αυτές που σημείωσαν αύξηση σε απόλυτους αριθμούς νέων μονάδων, αλλά και δωματίων/κλινών, τόσο σε ετήσια βάση, από το 2021 στο 2022, όσο και στην περίοδο της τελευταίας πενταετίας 2018-2022, την ίδια στιγμή που οι δύο χαμηλότερες κατηγορίες είδαν πτωτικά νούμερα στα πάντα.

Η Ελλάδα καθιερώνεται

Τα συγκεντρωτικά στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας στο τέλος του 2022 έρχονται να επιβεβαιώσουν στην πράξη το μεγάλο ενδιαφέρον από την Ελλάδα και το εξωτερικό για επενδύσεις πολλών αστέρων ανά την Ελλάδα, με τη χώρα μας πλέον να καθιερώνεται σταδιακά στους προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν περισσότερες και ποιοτικότερες εμπειρίες στους επισκέπτες τους.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: www.newmoney.gr