της Στεφανίας Σούκη, newmoney.gr*

Ετοιμάζεται νέο ξενοδοχείο Novotel τεσσάρων αστέρων από γαλλικό κολοσσό ταξιδίων και αναψυχής.

Μετά από το «μπλόκο» του περασμένου Δεκεμβρίου, ο όμιλος της Accor φαίνεται τώρα να έρχεται ένα βήμα πιο κοντά για το επόμενο βήμα του στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας.

Κι αυτό γιατί το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε τελικά να εγκρίνει την αναθεωρημένη πρόταση της εταιρείας ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή για το νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων επί της λεωφόρου Ομηρίδου Σκυλίτση 62, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει ένα νέο Novotel, με βάση το σχετικό προσύμφωνο που έχει υπογραφεί με τον όμιλο της Accor, ήδη, από την περασμένη χρονιά.

Πρόκειται για τη σχεδιαζόμενη επένδυση της Hatsios Development με φορέα επένδυσης την ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή, το οποίο σχεδιάζεται ώστε να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες για σύγχρονες ξενοδοχειακές υποδομές στον Πειραιά. Η επένδυση αφορά την αξιοποίηση ιδιόκτητου οικοπέδου της Hatsios επί της Ομ. Σκυλίτση 62, που προορίζεται για την κατασκευή 4άστερου ξενοδοχείου 303 δωματίων, με θέα την Ακρόπολη και το Σαρωνικό. Δεδομένου ότι το ακίνητο γειτνιάζει με κτίριο το οποίο είχε χαρακτηριστεί ως έργο τέχνης από το υπουργείο Πολιτισμού στη συμβολή των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Δεληγιώργη 1, η ΜΑΣΤΕΡ Αναπτυξιακή έπρεπε να λάβει τις σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις.

Η αρχική μελέτη απορρίφθηκε στο τέλος του περασμένου έτους με το σκεπτικό ότι δεν είχε ληφθεί υπόψη στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό το όμορο νεώτερο μνημείο προκαλώντας άμεση βλάβη σε αυτό, ενώ τώρα οι υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ, με βάση την αναθεωρημένη μελέτη από πλευράς του επενδυτή έκριναν ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει, εφόσον ληφθούν υπόψη όσα περιγράφονται στην αίτηση θεραπείας της εταιρείας για το ύψος του κτιρίου και τη χρωματική διαχείριση των όψεων.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newmoney.gr