Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές όσον αφορά τα επίπεδα ηχορύπανσης καταγγέλλει ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου). Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΤΕΚ σημειώνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και ότι η παρανομία οργιάζει εις βάρος των θετικών επιδόσεων του τουριστικού τομέα.

Η αδυναμία των αρχών να εφαρμόσουν τον νόμο που αφορά τις εκπομπές ήχου έχει ως αποτέλεσμα να εκφράζονται έντονα παράπονα από τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοχλούνται από την μεγάλη ηχορύπανση. Θέση του ΣΤΕΚ είναι ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να δίνουν την ίδια σημασία στην εφαρμογή όλων των νόμων του Κράτους και όχι επιλεκτικά, προσθέτοντας ότι η θετική πορεία του τουρισμού, η οποία έχει άμεσο όφελος στην οικονομία και την κοινωνία, επιτάσσει την εφαρμογή αλλά και τον σεβασμό όλων των νόμων της Δημοκρατίας.

“Η βιομηχανία του τουρισμού έχει εργαστεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να διατηρήσει την δυναμική των προηγούμενων χρόνων. Ωστόσο αν δεν συμπεριφερθούμε στον επισκέπτη μας με τον σεβασμό που του αναλογεί σίγουρα θα τον χάσουμε και όπως όλοι γνωρίζουμε είναι λιγότερο δαπανηρό να διατηρήσεις ένα πελάτη παρά να κερδίσεις ένα καινούργιο” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ, κ. Άκης Βαβλίτης.