Στην κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα μας, με την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19, η τήρηση των απαραίτητων μέτρων, αλλά και η διατήρηση της ψυχραιμίας μας είναι τόσο επιβεβλημένη, όσο και αυτονόητη, προκειμένου η χώρα μας, η εθνική οικονομία και ο Τουρισμός μας να βγουν όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από τη νέα, παγκόσμια κρίση.

Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος,  παρακολουθεί τις εξελίξεις και ανακοινώσεις των αρμόδιων αρχών, τόσο σε επίπεδο χώρας, όσο και διεθνώς και καλεί τα μέλη της να συμμορφώνονται με τα μέτρα του υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, καλεί τους επιχειρηματίες μικρών τουριστικών καταλυμάτων, με υπευθυνότητα να τηρούν κατά γράμμα σε όλους τους χώρους των επιχειρήσεών τους τα εξαγγελθέντα μέτρα και να εφαρμόζουν τις απαραίτητες πρακτικές, για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία, τόσο των ιδίων, των εργαζομένων, όσο και των πελατών τους.

Η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας είναι καθήκον και υποχρέωση όλων. Στο πλαίσιο αυτό, η ΣΕΤΚΕ, δηλώνει έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία και δράση της ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.