Σε συνεδρίαση συνήλθαν την Τετάρτη 10η Φεβρουαρίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

To Δ.Σ. αποφάνθηκε:

Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία ευελπιστούμε ότι, το έτος 2021 θα αποτελέσει τη χρονιά της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού με προϋπόθεση την αποτελεσματική προώθηση των εμβολιασμών και την αντιμετώπιση της πανδημίας εν γένει. Η  ουσιαστική έναρξη της τουριστικής κίνησης προβλέπεται με βάση τα σημερινά δεδομένα και εφόσον δοθεί το «πράσινο» φως για την λειτουργία των επιχειρήσεών μας, στις αρχές Μαΐου 2021. Έχουμε την πολύτιμη εμπειρία διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης, που μας οπλίζει με αισιοδοξία και δύναμη ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουμε.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν επίσης η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων προς το Ξ.Ε.Ε. σχετικά με τις ανάγκες επικαιροποίησης και βελτίωσης των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων προκειμένου και εφέτος να κατορθώσουμε να καταστήσουμε τον προορισμό μας ασφαλή και ελκυστικό.

Στην συνέχεια εξετάσθηκαν οι παράμετροι που ετέθησαν στη συνεδρίαση των εκπροσώπων των φορέων που απαρτίζουν την Πρωτοβουλία του Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, οι οποίοι θα συμβάλουν στο ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού για τη σεζόν του 2021 με κοινή διαπίστωση ότι, η εμπειρία στη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που άφησε το 2020, θα είναι αυτή που θα συμβάλει καθοριστικά στον σχεδιασμό της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, με ασφάλεια και πάντα σε συνάρτηση με την διαμόρφωση των επιδημιολογικών δεδομένων από τις χώρες  από όπου η Ελλάδα αντλεί τουρισμό.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης απηύθυνε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει  με το Κτηματολόγιο Ρόδου το οποίο έχει και πάλι αναστείλει τη λειτουργία του έως τις 19 Φεβρουαρίου, με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνου Τσιάρα, χαρακτηρίζοντάς το ως «ακατάλληλο». Υφίσταται άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας του Κτηματολογίου καθότι εκκρεμούν δεκάδες αιτήσεις δανειοδότησης Μελών μας από Τραπεζικά Ιδρύματα οι οποίες έχουν μπλοκάρει λόγω της υπάρχουσας κατάστασης στο Κτηματολόγιο Ρόδου.