Το Walker Hotel Tribeca είναι ένα νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο που άνοιξε το 2019, στην ιστορική περιοχή Tribeca της Νέας Υόρκης, και στεγάζεται σε ένα κτίριο που χτίστηκε το 1899, σε αναγεννησιακό στυλ.

Η ιδιοκτησία των 10 ορόφων και των 171 δωματίων ανήκει στην εταιρεία φιλοξενίας Bridgeton και διαθέτει έξι ξεχωριστές αίθουσες για φαγητό και ποτό.

Αρχικά, σχεδιάστηκε ως εργοστάσιο κουμπιού και κορδέλας από τον αρχιτέκτονα William H. Birkmire. Το Walker Hotel Tribeca παντρεύει τη ζωντανή ενέργεια της Νέας Υόρκης με το πνεύμα της διαχρονικής του Χρυσής Εποχής, μέσα από ένα μωσαϊκό, που περιλαμβάνει κλασικά στοιχεία σχεδιασμού, σε συνδυασμό με μοντέρνα έπιπλα.

   

Το ξενοδοχείο προσφέρει πολυτελή δωμάτια εστιασμένα στη λεπτομέρεια, κοινόχρηστους χώρους που αναπτύσσονται με ενέργεια, εστιατόριο με δυναμική μαγειρική φωνή και μια βεράντα με θέα στον – συνεχώς μεταβαλλόμενο – ορίζοντα.

Το εκτεταμένο λόμπι, με την αρχιτεκτονική του, αποτίει φόρο τιμής τόσο στην κληρονομιά, όσο και στην εξέλιξη της γειτονιάς – με ένα μείγμα από εμβληματικά έπιπλα του 20ου αιώνα, κλασικά και πλούσια υφάσματα, καθώς και σύγχρονα φωτιστικά.

Κατά την είσοδο, στους επισκέπτες προσφέρεται η επιλογή ενός παραδοσιακού check-in στον κάτω όροφο ή ενός πιο «κοινωνικού» check-in στο λόμπι πάνω, πλαισιωμένο από ένα μαρμάρινο μπαρ, μαρμάρινο τζάκι και μια ζεστή βιβλιοθήκη.

Χάρη στο ξεχωριστό χαρακτήρα της γειτονιάς και της ιστορίας της, κάθε ένα από τα 171 δωμάτια έχει μια διαχρονική και προοδευτική γοητεία με φινιρίσματα υψηλής ποιότητας. Τα ζεστά δωμάτια, που είναι ενδεικτικά της «παλιάς Νέας Υόρκης», διαθέτουν μαρμάρινα λουτρά, ντους ψιλής βροχής, δερμάτινες καθηγητικές καρέκλες και ξύλινα πατώματα από «ψαροκόκαλο».

Το εστιατόριο, σχεδιασμένο από τον Craig Shillito της Cycle Projects, διαθέτει μια φωτεινή τραπεζαρία με κομψή, μοντέρνα αισθητική με μια παλέτα από μαλακούς γήινους τόνους και φυσικά υλικά, όπως μάρμαρο και γύψο.

Το Cocktail Bar, που βρίσκεται δύο ορόφους κάτω από το έδαφος, σε μια ανασκαμμένη αίθουσα και θόλο, είναι ένας οικείος χώρος που οραματίστηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο John McCormick Design, το οποίο βρίσκεται πίσω από αξιοσημείωτα έργα φιλοξενίας. Επηρεασμένο από την ύστερη βικτοριανή εποχή, το μπαρ κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται σαν να περπατά σε μία χρονοκάψουλα της Νέας Υόρκης.

Άρθρο από το Hotel Design Magazine and Guide Winter 2020!

Διαβάστε εδώ το τεύχος!