Το Hyatt Place που χρησίμευε ως επίσημο κατάλυμα κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα λειτουργεί ως ένα άνετο ξενοδοχείο χαλάρωσης για το Yanqing στο μέλλον.

Η φύση του ίδιου του κτιρίου είναι σχετικά σταθερή με τις υπάρχουσες συνθήκες της δομής, της εκκένωσης και της πυρόσβεσης είναι σχετικά περιορισμένες στη μεταμόρφωση. Ευτυχώς, η ιδέα τοποθέτησης του Hyatt Place είναι ανοιχτή, ρευστή, ευέλικτη και βιώσιμη και, σε συνδυασμό με το γραφικό περιβάλλον, ο συνολικός σχεδιασμός αντικατοπτρίζει ένα νεανικό, οικιακό, φιλικό, βιώσιμο σχέδιο που σέβεται το περιβάλλον.

Λόγω της μέτριας κλίμακας και των εξαιρετικά ευέλικτων και πολυλειτουργικών χώρων του ξενοδοχείου, ο σχεδιασμός είναι συνεκτικός σε όλους τους χώρους, αλλά δίνει έμφαση σε διάφορους χώρους. Το ανοιχτόχρωμο ξύλο, ως φυσικό υλικό για να ενσωματώσει τον τόνο του ξενοδοχείου, δίνοντας μια ζεστή και φιλόξενη αίσθηση, καλά τοποθετημένο ως κληρονομιά της Διεθνούς Έκθεσης Κηπουρικής. Η φυσική υφή του δαπέδου εναρμονίζεται με την απαλή πράσινη εφαρμογή γραφικών στους τοίχους για να δημιουργήσει μια χαλαρή, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

 

Ο χώρος του λόμπι είναι όγκος διπλού ύψους με σύνδεση γέφυρας και λειτουργεί ως το επίκεντρο του ξενοδοχείου.

Η κύρια είσοδος είναι ένας ανοιχτός, διώροφος όγκος με ένα απλό γραφείο πληροφοριών και εγκαταστάσεις check in. Ένα νησιωτικό γραφείο εξυπηρέτησης, έχει τόσο τις λειτουργίες εγγραφής όσο και lobby bar. Ένα μπαρ για τσάι και χώρος ανάγνωσης στο πίσω μέρος του λόμπι, συνδέεται με το εστιατόριο ADD και γίνεται το lounge και το κοινωνικό κέντρο του ξενοδοχείου.

Μέσω της αίθουσας του ανελκυστήρα στο λόμπι, βρίσκεται ένα εξαώροφο κενό, με κρεμαστό σφαιρικό φως, στο κάτω μέρος του οποίου βρίσκεται ο χώρος σαλονιού, μέσω του οποίου συνδέεται με έναν μικρό υπαίθριο κήπο. Το all day καφέ προσφέρει μια χαλαρή ατμόσφαιρα με επιλογή από ομάδες καθισμάτων και ιδιωτικά δωμάτια, όλα στο κέντρο ενός χώρου με μπουφέ. Με τη χρήση περιστρεφόμενων οθονών πλήρους ύψους, το ADD μπορεί να συνδυαστεί με τη ρεσεψιόν και το lobby bar ή να διαχωριστεί εντελώς για ορισμένες εκδηλώσεις. Αυτές οι κινητές οθόνες είναι πλαστικοποιημένες με πράσινα σχέδια, φέρνοντας μια αίσθηση της φύσης. Δίπλα υπάρχει ένας χώρος, που διαχωρίζεται με μια τεράστια τζαμαρία, ο οποίος προορίζεται για αίθουσα παιχνιδιού για παιδιά, με ζωηρά χρώματα.

Στην άλλη πλευρά του εστιατορίου βρίσκεται η αίθουσα συσκέψεων και το γυμναστήριο. Μεγάλοι, μεσαίοι και μικροί χώροι μπορούν να τακτοποιηθούν με ευελιξία στην αίθουσα συσκέψεων. Το ζεστό χρώμα του ξύλου είναι ο βασικός τόνος και το δάπεδο υιοθετεί το υφαντό δάπεδο από καουτσούκ με γεωμετρικό σχέδιο, δημιουργώντας μια ανάλαφρη και μοντέρνα, χαλαρή αλλά επίσημη αίσθηση. Η οροφή και το δάπεδο του γυμναστηρίου συνεχίζουν το γεωμετρικό στοιχείο της αίθουσας συνεδριάσεων, με έντονα και ανοιχτά χρώματα. Μέσω γυαλιού από το δάπεδο μέχρι την οροφή, συνδέεται οπτικά με τον δημόσιο διάδρομο και επιτυγχάνεται μια ενεργητική ατμόσφαιρα.

 

Το ξενοδοχείο διαθέτει 136 δωμάτια, μεταξύ των οποίων 2 σουίτες, 6 οικογενειακά και 2 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα δωμάτια είναι βασισμένα στο μπεζ γκρι, που συνεχίζει το ζεστό χρώμα του ξύλου των κοινόζρηστων χώρων. Τα ζωντανά μαξιλάρια είναι εμπνευσμένα από τα χρώματα της φύσης.

Τα ζωηρά γεωμετρικά στοιχεία από το ισόγειο, επεκτείνονται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και τους επάνω ορόφους, σε χαλιά δαπέδου αλλά και στις ταπετσαρίες των δωματίων.

Project Name: Hyatt Place Beijing Shiyuan
Client: Shi Yuan Group
Location: Block A Building 1 Yard 12, Yankang Road, Yanqing District, Beijing
Site Area: 9,813m²
Design Firm: CL3 Architects Limited
Chief Designer: William Lim
Design Team: Joey Wan, Candy Liang, Fion Li, George Zhu
Photographer: Yanming Photo
Construction: Beijing Hua Xia Construction Development Co., Ltd.