Με δυο πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν συγκριτικά πλεονεκτήματα με έντονα «πράσινο» προσανατολισμό το Sound Of the Sea Hotel της CHC Group στην Κάρπαθο, αναδεικνύει τα φίλο- περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά του και δημιουργεί νέες προοπτικές στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Το Green Key Certificate αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας, που υποστηρίζει ένα βιώσιμο μέλλον στον τουρισμό. Πρόκειται για ένα σήμα με παγκόσμια ακτινοβολία με τη δράση του προγράμματος να επεκτείνεται σε 60 χώρες και να περιλαμβάνει περισσότερες από 3.700 τουριστικές επιχειρήσεις που πληρούν πολύ αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια. Για την Ελλάδα, εθνικός χειριστής του προγράμματος είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, η οποία δραστηριοποιείται συνεχώς από το 1951 για την προστασία του Ελληνικού φυσικού περιβάλλοντος, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Το σήμα Bike Friendly Hotel απονέμεται έπειτα από την πιστοποίηση χρήσης μιας σειράς διεθνώς αναγνωρισμένων κριτηρίων, από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία ΝΑΤΤΟΥΡ. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή και η ανάδειξη επιχειρήσεων που προωθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, δίνοντας προτεραιότητα στον ποδηλατικό τουρισμό. Ξεκίνησε το 2017 απευθυνόμενο σε ξενοδοχεία και δήμους όλης της χώρας και σήμερα, έχει αναπτυχθεί ένα δίκτυο που ενισχύει την κοινή προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών οι οποίοι θα ήθελαν να περιηγηθούν στη χώρα μας χρησιμοποιώντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατο.

Σε δήλωσή του ο ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής της CHC Group Ζαχαρίας Α. Χνάρης, τόνισε:

«Δυο διακρίσεις με εναλλακτικό και «πράσινο» πρόσημο για το CHC Sound Of the Sea Hotel της πανέμορφης Καρπάθου, που μας γεμίζουν ικανοποίηση. Κι αυτό, όχι μόνο επειδή αντανακλούν στην πράξη τις προσπάθειες που καταβάλουμε στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουμε ή επειδή προωθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κάτι που σίγουρα αποτελεί ζητούμενο σε εθνικό επίπεδο. Αλλά επειδή επιβεβαιώνουν ότι κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της χώρας μας, προστατεύουμε τον πλανήτη και συμβάλλουμε με τις μικρές δυνάμεις μας στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης. Κάτι που αποτελεί καθολική υποχρέωση απέναντι και στις επόμενες γενεές. Γι’ αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες μας που πέτυχαν την εφαρμογή των αυστηρών κριτηρίων των προγραμμάτων και συνέβαλλαν καθοριστικά σε αυτή την επιτυχία. Συνεχίζουμε δυναμικά τα επενδυτικά μας σχέδια στο νησί, τα οποία θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα».