Εντός του μοναδικού πεντάστερου ξενοδοχείου Hyatt Regency Cologne, στην Κολωνία, εδρεύει ένα εξίσου μοναδικό εστιατόριο με ιδιαίτερο concept και design. Το concept αφορά μια διαφορετική αντίληψη του street food, ενώ το design συνδυάζει το casual στοιχείο με την πολυτέλεια.

Το όνομα αυτού: Sticky Fingers!

Το εστιατόριο παρουσιάζεται φρέσκο και μοντέρνο σε έναν ευρύχωρο χώρο. Σχεδιάστηκε από την εταιρία interior design Studio Design Command του Λονδίνου, με κύρια αρμοδιότητα τον εσωτερικό σχεδιασμό. Το Sticky Fingers έχει 110 θέσεις σε εσωτερικούς χώρους και 130 στη βεράντα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν γρήγορο “street food” 365 ημέρες το χρόνο, τόσο στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου όσο και στον εξωτερικό.

Το εστιατόριο έχει μια ιδιαίτερη μορφή, αφού μοιάζει με ένα εξαιρετικό γυάλινο κιόσκι με μια ευρύχωρη εξωτερική βεράντα. Ολόκληρο το εξωτερικό design σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής Gattermann & Schossig.

Η πρόταση του Peter Kogler από τη Βιέννη κέρδισε τις εντυπώσεις κι έτσι σχεδίασε τα τρία γυάλινα πλαϊνά τοιχώματα καθώς και την κλειστή οροφή, η οποία έχει μεγάλη σημασία: όλα τα βλέμματα μπορούν να το δουν και να το ξεχωρίσουν από το πολυτελές ξενοδοχείο και από τη γέφυρα Hohenzollern.

Το τέταρτο γυάλινο τοίχωμα, που βλέπει στον καθεδρικό ναό και τη λεωφόρο Ρήνου είναι απόλυτα διαφανές. Στο εσωτερικό όλων αυτών των γυάλινων τοιχωμάτων, τα βασικά χαρακτηριστικά είναι το ξύλο και το μέταλλο. Η φύση υμνείται με τον καλύτερο τρόπο, αφού όλα τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά σε συνδυασμό με κάποιο μέταλλο.

Το casual στοιχείο συνδέεται με την πολυτέλεια και δημιουργούν ένα βιομηχανικό design, με μερικά ορατά δομικά στοιχεία όπως στην οροφή ή στα τοιχώματα της κουζίνας. Έξω από την κουζίνα δεσπόζει μια τεράστια φωτεινή, LED, επιγραφή “Sticky Fingers”, σε πορτοκαλί χρώμα, δίνοντας μια νεανική νότα στον χώρο.

Το design, με λίγα λόγια, με κάθε δυνατό τρόπο έρχεται να υπηρετήσει πιστά το concept του εστιατορίου και προσκαλεί κάθε επισκέπτη του, να απολαύσει μια συνολική γαστρονομική εμπειρία σε ένα περιβάλλον, που τον εμπνέει.

Πρόκειται για μία πρόταση εστίασης, που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την πρωτοτυπία της, καταρρίπτοντας τελείως ό,τι περιμένουμε από ένα εστιατόριο πεντάστερου ξενοδοχείου!

 

Άρθρο από το 1ο τεύχος του

CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,

Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.

Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:

https://cabare.gr/fooddrinktrends/cabarecafebarrestaurantmagazine-1/