Από την αρχή του κόσμου, και της ύπαρξης του ανθρωπίνου είδους, ο άνθρωπος υπήρξε εξερευνητής, ταξιδιώτης, από τους αρχαίους προγόνους μας, μέχρι τη σύγχρονη πραγματικότητα, μόνο που σήμερα, αναζητούμε όλο και περισσότερο ένα ταξίδι στον χρόνο, πέραν της διαφορετικής τοποθεσίας.

Σε κάθε ταξίδι αναζητούμε και ένα κατάλυμα, αλλά πλέον αυτή η λέξη δεν χωρά όλα όσα εμείς σαν ταξιδιώτες προσδοκούμε από αυτό. Πάντα χρειαζόταν ο άνθρωπος ένα μέρος, για να μείνει, και ύστερα να συνεχίσει το ταξίδι του, και αυτό αποδεικνύεται από την ύπαρξη ορισμένων ξενοδοχείων για πάρα πολλά χρόνια, θα λέγαμε και αιώνες. Με λίγα λόγια, αυτά τα ξενοδοχεία πλέον, είναι σε θέση να προσφέρουν στους σύγχρονους ταξιδιώτες ακόμη ένα διαφορετικό στοιχείο, το ταξίδι πίσω στον χρόνο, μεταφέροντας τους σε μια άλλη εποχή.

Το παλαιότερο ξενοδοχείο σε όλον τον κόσμο είναι το Nishiyama Onsen Keiunkan, στην Ιαπωνία, που ιδρύθηκε του 705 μ.Χ. και έχει περάσει από 52 γενιές. Αυτή η ημερομηνία έχει πιστοποιηθεί και το ξενοδοχείο έχει βραβευθεί με βραβείο Guinness World Records.

[Διαβάστε επίσης: Nishiyama Onsen Keiunkan: Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο!]

Στην Ιαπωνία βρίσκεται και το αμέσως παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου που δημιουργήθηκε το 717 μ.Χ. και ονομάζεται Hoshi Ryokan. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό κατάλυμα, με παραδοσιακή εσωτερική και εξωτερική αρχιτεκτονική και διακόσμηση, αλλά και κουζίνα. Το ξενοδοχείο αυτό έχει μείνει στην ίδια οικογένεια για 46 γενιές.

Αφήνοντας τα δύο παλαιότερα ξενοδοχεία του κόσμου, ας μεταφερθούμε στη Γερμανία και το ξενοδοχείο Zum Roten Baeren, που άνοιξε το 1120 και αποτελεί το παλαιότερο ξενοδοχείο της Ευρώπης.

Το ξενοδοχείο αυτό γράφοντας μια μοναδική πορεία μέσα στους αιώνες, έχει επιζήσει στην περίοδο της Πανδημίας της Πανούκλας, το κυνήγι μαγισσών, επαναστάσεις, και φυσικά τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ξενοδοχείο, ύστερα, φυσικά, από πολλές ανακαινίσεις, διατηρεί το όνομά του, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε χαρτιά το 1387, ενώ συνεχίζει ακόμα να στολίζεται με μοναδικά έργα τέχνης. Το όνομά του σημαίνει στην πραγματικότητα “η κόκκινη αρκούδα”

Και περνώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, και αλλάζοντας ήπειρο, το παλαιότερο ξενοδοχείο της Αμερικής είναι το Colonial Inn.

Το ξενοδοχείο δημιουργήθηκε το 1716, έχοντας ως αρχική λειτουργία αυτή του σπιτιού, ενώ έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο κατά την Αμερικανική επανάσταση στις 19 Απριλίου του 1775, όταν ο Dr Timothy Minot Jr μετέτρεψε το σπίτι του σε νοσοκομείο για τους πληγωμένους στρατιώτες του πολέμου, συμπεριλαμβάνοντας και ένα δωμάτιο προετοιμασίας και νεκροφυλάκειο. Αυτός είναι και ο λόγος που υποστηρίζεται ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι στοιχειωμένο.

ΠΗΓΗ: