Το Κτήμα Μπέλλου είναι ένα αγροτουριστικό ξενοδοχείο ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Πιέρια, στον Άγιο Δημήτριο Πιερίας. Αφουγκραζόμενο τις νέες ανάγκες των ταξιδιωτών, αποκαλύπτει έναν καινούργιο τρόπο ταξιδιού, που ενοποιεί τη φύση με το πολιτιστικό υπόβαθρο του Ολύμπου & των Πιερίων.

O τόπος ενέπνευσε τη φιλοσοφία, που αποτυπώνεται και στη νέα οπτική ταυτότητα. To συνολικό έργο παρουσιάστηκε ως μελέτη περίπτωσης (case study) στο Πανεπιστήμιο UC Berkeley της Καλιφόρνια και στην Εθνική Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών).

Το σήμα βασίστηκε στο μονόγραμμα του Κτήματος Μπέλλου, ΚΒ, που σχηματίζει μια πεταλούδα. Σύμβολο της μεταμόρφωσης σε όλους τους πολιτισμούς, η πεταλούδα στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν “ψυχή”, γιατί ταυτιζόταν με αυτήν. Η πεταλούδα Parnassius apollo επιλέχθηκε λόγω της σχέσης του Μουσηγέτη Απόλλωνα με τις Πιερίδες Μούσες. Το βαθύ μωβ του σήματος θεωρείται χρώμα της δημιουργικότητας και συνδέεται με τις Μούσες. Η ταυτότητα συμπληρώνεται από τη διεθνώς κατοχυρωμένη έκφραση Musing Your Journey® – σε ελεύθερη μετάφραση “Εμπνέουμε το ταξίδι σας”.

Το Κτήμα Μπέλλου αναβάθμισε παράλληλα τις υπηρεσίες του στα 4 αστέρια, ενώ πιστοποιήθηκε επίσημα ως Boutique Hotel. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνεται εστιατόριο με τοπική κουζίνα, που βασίζεται στις πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες του Κτήματος και σε προϊόντα μικρών παραγωγών. Υπό το πρίσμα της νέας ταυτότητας, το ξενοδοχείο αναπτύσσει νέες δραστηριότητες για τους φιλοξενουμένους που συνδυάζουν τα μοναδικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά του τόπου.

Η φύση, ο πολιτισμός της περιοχής και η φροντίδα του Κτήματος Μπέλλου καλούν τους επισκέπτες σε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι και αναδεικνύουν το τοπικό τουριστικό προϊόν.

Η ομάδα που συνεργάστηκε στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας του ξενοδοχείου απαρτίζεται από τους:
– Γιάννη Μιχαηλίδη, Project leader: Μελέτη ταυτότητας, Στρατηγική branding, Σλόγκαν & σήμα, Επιλογή χρωματικής παλέτας
– Matthew Gowar & δημιουργικό γραφείο Range Left, Λονδίνο: Brand visual logo & εφαρμογές
– Ανδρομάχη Καρανίκα, Associate Professor Κλασικών Σπουδών, University of California, Irvine: Επιστημονική συνεργασία & καθοδήγηση
– Σάββα Βασιλειάδη, Ξεναγό φυσικού περιβάλλοντος, Συνιδρυτή της ΑΜΚΕ Λαλίτσα: Φωτογραφίες πεταλούδων
– Αφροδίτη Μπέλλου, Managing Director του Κτήματος Μπέλλου