Τα ιδιαίτερα δωμάτια των ψευδαισθήσεων σε αυτό το ξενοδοχείο είναι εμπνευσμένα από τα έργα τέχνης M.C. Escher.

ψευδαισθήσεων

Πρόκειται για το boutique ξενοδοχείο The Other Place, το οποίο διαθέτει 10 ιδιαίτερου design δωμάτια, και βρίσκεται στη βορειοανατολική Κίνα. 

Τα δωμάτια μοιάζουν με μικρούς λαβυρίνθους, και αποτελούν μέρη μια ολόκληρης σειράς ανεξάρτητα διακοσμημένων θεματικών δωματίων. Πολλές ιδιαίτερες σκάλες στα δωμάτια μπερδεύονται μεταξύ τους και κάνουν τον επισκέπτη να μην μπορεί να αντιληφθεί πού αρχίζουν και που καταλήγουν.

ψευδαισθήσεων     ψευδαισθήσεων

Σκοπός του ξενοδοχείου και της αρχιτεκτονικής ομάδας ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά απο μυστηριώδη δωμάτια που μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ, μέσων ψευδαισθήσεων και συνδυασμών 2D και 3D στοιχείων.

Η αίθουσα “Dream” χαρακτηρίζεται από το απαλό και ανοιχτό ροζ και άλλες ήπιες και λευκές χρωματικές παλέτες. Αυτά τα χρώματα συνδυάζονται με μαύρα ντουλάπια και πόρτες, που δημιουργούν την ψευδαίσθηση του άπειρου χώρου. Το δωμάτιο “Maze” μοιάζει αρκετά με το πρώτο, με μόνη τη διαφορά του χρώματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το δωμάτιο έχει πολύ ζωντανές αποχρώσεις του πράσινου των δασών.

ψευδαισθήσεων

Τα χρώματα που χρησιμοποιούνται δημιουργούν ένα όμορφο κλίμα, έναν εσωτερικό χώρο γαλήνιο και υπερβολικά φρέσκο, που απομακρύνεται από το χάος της καθημερινής ζωής. Τα δωμάτια θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αποτελούν μέρος παραμυθιού που αποτελούν την είσοδο για έναν άλλον κόσμο διαφορετικό από αυτόν που ζούμε.

PHOTOGRAPHER: 

ψευδαισθήσεων

ψευδαισθήσεων

ΠΗΓΗ: