Η πανδημία αναμφίβολα άλλαξε τα δεδομένα στην εστίαση. Μία από τις αλλαγές που ήρθε για να μείνει είναι η αύξηση του take out φαγητού. Τα εστιατόρια όλο και περισσότερο εξελίσσουν τις υπηρεσίες delivery / take away που πρόσφέρουν. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς υπήρχε και προ της πανδημίας, ωστόσο από εκεί που αποτελούσε ένα μικρό μέρος της λειτουργίας τους, πλέον αποτελεί μία πολύ σημαντική -έως και εξίσου σημαντική- λειτουργία με το γεύμα στο εσωτερικό του εστιατορίου.

Οι νέες αυτές συνθήκες έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα, αφού πλέον τα εστιατόρια έχουν ανοίξει το κοινό τους, και δεν ανταγωνίζονται μόνο τα εστιατόρια της γειτονιάς τους, αλλά ξεπερνούν τα μέχρι τώρα όρια και διεκδικούν πολύ μεγαλύτερο κοινό. Με την υιοθέτηση του εκτός έδρας φαγητού, προκύπτει μία διευρυμένη εμβέλεια νέων πελατών, και μάλιστα σε περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Το κοινό δεν περιορίζεται στις παρασκευές και στα σάββατα, αλλά αναζητά ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις ακόμη και ένα βραδάκι μετά τη δουλειά.