Οι μαγειρική τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο special, με νέες φιλοσοφίες, νέες γεύσεις και νέες τεχνικές να έρχονται στο προσκήνιο.

special

Fusion, twist, organic: Τρεις λέξεις που αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη φιλοσοφία στις κουζίνες του δυτικού κόσμου και καλούν κάθε επαγγελματία της εστίασης και μη να τις ακολουθήσει για να δημιουργήσει special πιάτα.

Τι είναι όμως, στην πραγματικότητα, αυτές οι διαφορετικές φιλοσοφίες; 

Fusion κουζίνα: Είναι η ανάμειξη γεύσεων, υλικών ή και τεχνικών από διαφορετικά μέρη του κόσμου, π.χ. Δύση-Ανατολή, Ευρώπη-Ασία. Σόγια, νουντλς, ταμπάσκο, τζίντζερ, κινόα, φαγόπυρος, τσία, καρύδα και πάρα πολλά ακόμη, είναι υλικά που αναμειγνύονται με άλλα πιο ευρωπαϊκά για να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο και μοναδικό αποτέλεσμα.

Twist: Αυτή η τάση βασίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα, όπως για παράδειγμα η ελληνική, στην οποία γίνονται κάποιες δημιουργικές παρεμβάσεις που εκμοντερνίζουν τη συνταγή. Αν οι πελάτες ενός εστιατορίου, λοιπόν, έχουν τη διάθεση να πειραματιστούν, το πρώτο δεν έχει καμία δικαιολογία για να μην κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Organic: Η ανάγκη για πιο υγιεινά τρόφιμα είναι δεδομένη. Όταν μάλιστα αυτά δεν έχουν πια τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή με εκείνα της συμβατικής γεωργίας. Άλλωστε, συχνά, αποδεικνύεται ότι τα βιολογικά προϊόντα έχουν καλύτερη γεύση, είναι πιο αγνά,  και σημειώνουν όλο και μεγαλύτερη ζήτηση από το ευρύ κοινό.

ΠΗΓΗ: