Το παλιό Κυκλαδίτικο αρχοντικό που απλώνει το βλέμμα του στη μαγευτική θάλασσα της Σαντορίνης ανοίγει ξανά τις πόρτες του, έτοιμο για ένα νέο γαστρονομικό καλοκαίρι. Το MIA’S στρώνει τραπέζι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην είσοδο της Οίας, και οι ιδιαίτεροι και ξεχωριστοί χώροι του υποδέχονται ξανά παλιούς αλλά και νέους αγαπημένους φίλους: Το bar στον εσωτερικό χώρο που επικοινωνεί με την κουζίνα προσφέροντας μία ενδιαφέρουσα διάδραση, το balcony, αφιερωμένο σε ρομαντικές στιγμές, και το belvedere, που σερβίρει απλόχερα μία γερή δόση από το φημισμένο ηλιοβασίλεμα της Οίας, για μία tailor made επαφή με τη μαγική ενέργεια της Καλντέρας.

Στοχεύοντας ολοένα και περισσότερο σε αυθεντικές πρώτες ύλες, το menu του MIA’S φέτος θα είναι εποχικό. Για την άνοιξη του 2023, το BLUE MENU Spring Edition θα σερβίρεται από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις δέκα το βράδυ. Αλλάζοντας οι εποχές, το μενού θα προσαρμόζεται, μαζί με το ωράριο λειτουργίας. Ένα πράγμα όμως θα παραμένει πάντα σταθερό: Οι αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές που εδώ αποδομούνται για να εστιάσουν στην ουσία, καθώς μία διαρκής επιθυμία για ανακάλυψη οδηγεί στην εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών που αναδεικνύουν τις γεύσεις και τα αρώματα, φτάνοντας στον πυρήνα τους. Ο ειδικός φούρνος Josper δεσπόζει ξανά στον χώρο της ανοιχτής κουζίνας, θωρακίζοντας τις γεύσεις των εξαιρετικών προϊόντων που φτάνουν εδώ καθημερινά από ντόπιους παραγωγούς, για να μετουσιωθούν με αγάπη σε πιάτα υψηλής μαγειρικής τέχνης: Φρέσκα θαλασσινά από το Αιγαίο, τυριά από εκλεκτούς παραγωγούς, λαχανικά από μποστάνια των Κυκλάδων, η φημισμένη παραδοσιακή φάβα της Σαντορίνης, χτίζουν ένα μοναδικό γευστικό αφήγημα, που αναδεικνύεται με τρόπο εξαιρετικό από τη λίστα κρασιών με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες, με την υπογραφή, φέτος, του βραβευμένου Sommelier Άρη Σκλαβενίτη.

Από φέτος, το MIA’S φιλοξενεί και τη δυνατότητα για εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως δείπνα και bespoke events, πάντα με την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια, και την δυνατότητα μίας εξατομικευμένης γαστρονομικής εμπειρίας.

Από τη σύλληψη μέχρι και το πιάτο, το MIA’S δεσμεύεται σε μία προσέγγιση με γυναικεία σφραγίδα: Οι έντονες γευστικές αναμνήσεις της ιδιοκτήτριας Sellia Georges από τα παιδικά της καλοκαίρια στο νησί, μεταφράζονται σε ιδιοφυείς δημιουργίες της chef Αυγερίας Σταπάκη, για να υλοποιηθούν με μαεστρία από την chef de cuisine, Έλλη Μιτράι. Φέτος μάλιστα έχουν βρει τη θέση τους στο μενού και οι προσωπικές δημιουργίες της chef de cuisine, όπως η ρεβυθάδα με χέλι και μεδούλι, ο vegan ντολμάς και η ανοιξιάτικη Αθηναϊκη σαλάτα, γεύσεις τόσο με ιστορία όσο και μέλλον. Το γλυκό επισφράγισμα σε κάθε γευστική ιεροτελεστία του MIA’S, ανήκει σε μία νέα pastry chef και τις εμπνεύσεις της.

Ειδική μνεία οφείλεται στα ξεχωριστά ποτά και κοκτέιλ που ετοιμάζονται στο σαλόνι, δίπλα στην ανοιχτή κουζίνα, στον εσωτερικό χώρο. Με έμπνευση από πρώτες ύλες του τόπου μας όπως κίτρο Νάξου, γιαούρτι, σουμάδα, λεβάντα, καθώς και παραδοσιακά αποστάγματα, κάθε γουλιά αποτελεί μύηση στην αυθεντική γεύση της Ελλάδας. Η εμπειρία MIA’S σας περιμένει για ένα αξέχαστο μεσημεριανό ή βραδινό, ενώ συνεχίζεται με ιδιαίτερες προτάσεις στο e-shop του εστιατορίου.