Κάποτε αυτά τα bar αποτελούσαν σημείο συνάντησης μεγάλων προσωπικοτήτων. Αποτελούσαν στέκι τόσο διάσημων όσο και απλών καθημερινών ανθρώπων. Σήμερα, ωστόσο, αποτελούν τα θρυλικότερα παλιά bar του κόσμου, αφού στις μπάρες τους έχουν γραφτεί μοναδικές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους τον Χέμινγουέι, τον Ωνάση και πολλούς ακόμη.

Τα συγκεκριμένα bar γράφουν τη δική τους ιστορία μέσα στο χρόνο, με πολλές δεκαετίες λειτουργίας ακόμη και παραπάνω από αιώνα. Φυσικά, ανεκτίμητη παραμένει η αξία τους, όχι μόνο για τις προσωπικότητες που πάτησαν το δάπεδό τους, αλλά και για τα εξαιρετικά τους ποτά και cocktail που συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ακόμη, εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη και με το εξαιρετικό τους design που διαφέρει και παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Το design αυτών των μοναδικών bar ξεχωρίζει αφού μπορεί να ταξιδέψει τον επισκέπτη στο παρελθόν και να απολαύσει το ποτό του με τις αγαπημένες του προσωπικότητες.

Παρακάτω θα δείτε αυτά τα μοναδικά bar:

The King Cole Bar – The St. Regis, Νέα Υόρκη

bar

Βρίσκεται στο ιστορικό ξενοδοχείο The St. Regis, λειτουργεί από το 1948 και πριν κάποια χρόνια υποβλήθηκε σε ολοκληρωτική ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Harry’s Bar New York, Παρίσι

Σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ από το 1911 ενώ ανάμεσα στους θαμώνες του συγκαταλέγονταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, η Κοκό Σανέλ κ.α.

Harry’s Bar, Βενετία

bar

Στην Πλατεία Σαν Μάρκο στη Βενετία, το Harry’s Bar γράφει τη δική του ιστορία στο χρόνο από το 1931, ενώ επτά δεκαετίες αργότερα (το 2001) ανακηρύχθηκε ως εθνικό μνημείο από το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Gordon’s Wine Bar, Λονδίνο

bar

Λειτουργεί ασταμάτητα από το 1890 και βρίσκεται δίπλα στη στάση μετρό Embankment του Λονδίνου.

El Floridita, Αβάνα

bar

Ιδρύθηκε το 1817 και είναι το μέρος όπου ο μπάρμαν Constante Ribalaigua λίγο μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο εμπνεύστηκε το φημισμένο daiquiri.

Bar Hemingway- The Ritz, Παρίσι

bar

Αποτελεί θρύλο για την νυχτερινή ζωή στην Πόλη του Φωτός, καθώς ο Φιτζέραλντ είχε την αγαπημένη του θέση σε αυτό, ενώ οι Χέμινγουεϊ και Κούπερ το είχαν καθιερώσει ως απαραίτητη καθημερινή τους στάση.

American Bar, Λονδίνο

bar

Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1830 και το 2017 βραβεύτηκε ως το καλύτερο μπαρ του κόσμου στο θεσμό των World’s 50 Best Bars. Ο Φρανκ Σινάτρα, Μάρλον Μπράντο, Κριστιάν Ντιόρ, Τσάρλι Τσάπλιν, Ρίτσαρντ Μπάρτον κ.ά. έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο χώρο.

ΠΗΓΗ: