Προηγουμένως, ο ιδρυτής του Ichi, Yango Zhang, ανέπτυξε ήδη μερικούς χώρους για την αλυσίδα του sushi take away, αν και με αυτό το νέο άνοιγμα ήθελε να δώσει μεγάλη σημασία στην dine-in εμπειρία.

Η ταυτότητα που αναπτύχθηκε προηγουμένως για τους χώρους του Ichi εμπνεύστηκε από ένα ταξίδι και έναν σταθμό. Έτσι, δια του παρόντος, η Masquespacio πρότεινε να εξελιχθεί με αυτή την ταυτότητα σε ένα περισσότερο εννοιολογικό έργο, διατηρώντας την ουσία του, αλλά ξεφεύγοντας από κυριολεκτικές και παραδοσιακές ταξιδιωτικές αναπαραστάσεις. Για αυτό η σχεδιαστική ομάδα πρότεινε ένα ταξίδι στο μέλλον μέσω του φωτός.

Να επισημανθεί καταρχάς το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται σε ένα κτίριο από τις αρχές του περασμένου αιώνα σε ένα ιστορικό δρόμο του Μιλάνου. Έτσι, το Ichi είναι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’90 και αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι μέσα στο φως που σας μεταφέρει να γνωρίσετε τις διαφορετικές και εκλεκτικές του γεύσεις, ενώ δειπνούσε σε ένα διαστημόπλοιο του μέλλοντος.

Όπως σε όλα τα έργα του Masquespacio, μια προσωπική γλώσσα δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια εξατομικευμένη ταυτότητα με custom made έπιπλα. Μια λεπτομέρεια που πρέπει να τονιστεί εδώ είναι τα γυάλινα τραπέζια με φωτισμό στο εσωτερικό που βοηθά τους πελάτες να έχουν μια μοναδική εμπειρία δείπνου.

Όσον αφορά την επιλογή υλικού, η ιδέα ήταν να χρησιμοποιηθούν απλά και καθαρά υλικά όπως γυαλί και μικροτσιμέντο για να δημιουργηθούν ομοιογενείς επιφάνειες που μας θυμίζουν ένα διαστημόπλοιο.