της Νίκης Παπάζογλου, insider.gr*

Μια νέα ξενοδοχειακή «πιάτσα» [πολλών αστέρων κι αξιώσεων δημιουργείται σταδιακά τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, με πολυτελείς κι όχι μόνο ξενοδοχειακές μονάδες να προστίθενται συνεχώς στο δυναμικό της εκμεταλλευόμενης τα συνεχόμενα ρεκόρ του τουρισμού που κατακτά η χώρα μας. Ο λόγος για την λεωφόρο Συγγρού, η οποία από την απομόνωση και τα λουκέτα των πρώτων χρόνων της κρίσης ξεκίνησε δειλά δειλά να αφήνει την κατιούσα και να αλλάζει όψη και εικόνα.

Η πρότινος παραμελημένη λεωφόρος μετατρέπεται σε σταυροδρόμι του πολιτισμού – τριγύρω της βρίσκει κανείς αμέτρητα σημεία ενδιαφέροντος όπως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη  Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και φυσικά, το Μουσείο της Ακρόπολης – και κατ’ επέκταση σε κέντρο πολυτελούς ξενοδοχίας.

Σε αυτό συμβάλλουν σίγουρα σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς αρχικά η γειτνίασή της με το κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και με το παραλιακό μέτωπο αλλά και η αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων μέχρι χθες οικοπέδων τα οποία σήμερα στεγάζουν μεγάλες επιχειρήσεις, δημιουργώντας ευκαιρίες σε business και συνεδριακό τουρισμό και για τις 365 μέρες του χρόνου.

Athens Avenue

Στις πρώτες αφίξεις της λεωφόρου συγκαταλέγεται το Athens Avenue. Στον αριθμό 182 το νέο ξενοδοχείο άνοιξε τον Αύγουστο του 2016 στο κτήριο που παλαιότερα στεγαζόταν η Millenium Bank και στη συνέχεια έμεινε κλειστό…

Το ξενοδοχείο 4 αστέρων δυναμικότητας 94 δωματίων ανήκει στον  επιχειρηματία Κ. Δέδε, του ομίλου Eurodomus, ο οποίος πριν το εγχείρημα στην Αθήνα είχε ήδη δύο ξενοδοχεία στο Ναύπλιο («Μεγάλη Βρετανία» και «Rex») καθώς και το 4άστερο «Arian» στο Ξυλόκαστρο.

Athenaeum Grand Hotel

Στον αριθμό 142 άνοιξε την επόμενη χρονιά τις πόρτες του το Athenaeum Grand Hotel,. Το 4 αστέρων ξενοδοχειακό κατάλυμα υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες τον Ιούνιο του 2017. Η κα Παναγιώτα Κελέση, και ο κ. Ιωάννης Ανδρικόπουλος, με μια επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες σε κτήριο που προϋπήρχε και ανασκευάστηκε έφτιαξαν ένα νέο πολυτελές ξενδοχείο δυναμικότητας 90 δωμάτια και δύο penthouse σουίτες

Athenaeum Palace & Luxury Suites

Δύο χρονιά μετά τα εγκαίνια της προαναφερθείσας μονάδας οι ιδιοκτήτες του ομίλου Athenaeum Hotels προχώρησαν και σε δεύτερη επένδυση ανοίγοντας μια ακόμα πολυτελή μονάδα στη λεωφόρο με την έντονη επενδυτική δραστηριότητα. Το Athenaeum Palace & Luxury Suites, άνοιξε σχεδόν απέναντι από την υπάρχουσα μονάδα στη Λεωφόρο Συγγρού 143, σε κτήριο που  φιλοξενούσε παλαιότερα τα γραφεία της Attica Group. Το πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το παλιό Athens Ledra νυν Grand Hyatt Athens, μετά την ανακατασκευή του διαθέτει 109 δωμάτια και σουίτες, roof garden και ένα πλήρως εξοπλισμένο spa.

Athens Marriot

Μέσα στο καλοκαίρι ήρθε και το νέο Athens Marriot. Χαμηλά στη λεωφόρο, που συνδέει τον Φαληρικό Ορμο με το κέντρο της Αθήνας το πλήρως ανακαινισμένο πρώην Metropolitanτου ομίλου Χανδρή αποτελεί την νέα ναυαρχίδα του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου, τον οποίο αποχαιρετίσαμε εν μέσω κρίσης όταν έφυγε από το Ledra Marriot κι έγινε απλά Athens Ledra.

NLH Fix

Στις αρχές του 2017, κοντά στην πιο hot γειτονιά της πόλης – το Κουκάκι – αλλά και σε απόσταση αναπνοής από το μουσείο σύγχρονης τέχνης άνοιξε και το NLH Fix, του νέου brand Neighborhood Lifestyle Hotels. Το νέο boutique ξενοδοχείο που στεγάζεται σε επταώροφο κτήριο πολύ κοντά στις στάσεις του μετρό «Συγγρού – Φιξ» και «Ακρόπολη», αλλά και στο μουσείο της Ακρόπολης διαθέτει 13 ευρύχωρα δωμάτια με απαλά χρώματα και κρυφούς και κερδίζει τις city break αποδράσεις.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: insider.gr