Ίσως το μεγαλύτερο μυστικό του εξαιρετικού φαγητού είναι ότι δεν χρειάζεται, όλα όσα υπάρχουν σε ένα γεύμα, να είναι φανταχτερά.

Τα καλύτερα υλικά αν χρησιμοποιηθούν σωστά μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά πιάτα, και για αυτό το λόγο οι σεφ συχνά επιλέγουν σχολαστικά τις πρώτες ύλες. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα υλικά τα οποία δεν χρειάζεται να αγοραστούν σε πανάκριβες υπεραγορές.

Ο chef Craig Koketsu από το διάσημο εστιατόριο Quality Eats της Νέας Υόρκης προσφέρει μοναδικό φαγητό με εκλεπτυσμένη ποιότητα και εκπληκτικά προσιτές επιλογές στο μενού. Το att.net μίλησε με τον Koketsu για το τι θα έπρεπε να κάνουν οι μάγειρες, αλλά και το πότε πρέπει να αγοράσει κανείς το εκάστοτε προϊόν.

Μην δίνετε σημασία στα οπωροπωλεία που προσφέρουν ήδη συσκευασμένα προϊόντα

Οι περισσότεροι μάγειρες ερασιτέχνες, που μαγειρεύουν μόνο στο σπίτι, έχουν συνήθως περιορισμένο χρόνο οπότε προσφεύγουν σε γρήγορες λύσεις, έτοιμες προσφορές, οι οποίες είναι και δελεαστικές και γλιτώνουν πολύ χρόνο. Ναι μεν αυτές οι προσφορές απλοποιούν τα πράγματα, αλλά όσο περισσότερο ένα υλικό επεξεργάζεται, τόσο περισσότερο κοστίζει. Αν για παράδειγμα καθαρίσετε μόνοι σας τις πατάτες και δεν τις πάρετε ήδη καθαρισμένες μπορείτε να κάνετε πολύ μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων. Αυτό σημαίνει, λοιπόν, ότι σαν μάγειρες καλό θα ήταν να αγοράζετε ολόκληρα λαχανικά και μεγάλα κομμάτια κρέατος και να τα κόβετε μόνοι σας.

Διαβάστε προσεκτικά τα συστατικά.

Όταν δεν είναι κανείς εξοικειωμένος με το προϊόν, θα πρέπει να δει τα συστατικά στη συσκευασία. Για παράδειγμα, εάν κάποιος δεν θέλει να φτιάξει τα δικά του σνίτσελ κοτόπουλου, και θέλει να αγοράσει έτοιμα, καλό είναι να διαβάσει τα υλικά και να επιλέξει αυτό με τα πιο αγνά υλικά. Ο Koketsu, ακόμη διαπίστωσε επίσης ότι οι κονσέρβες τομάτας ποικίλλουν αρκετά, ενώ συχνά χρησιμοποιείται η ίδια ποικιλία τομάτας σε όλες τις διαφορετικές μάρκες. Σημασία, έχει να ξέρεις τι θες να αγοράσεις, και το κλειδί είναι να μην μένει κανείς μόνο στην ετικέτα του προϊόντος, και να επιλέξει την πιο έξυπνη επιλογή με τη φθηνότερη τιμή.

Μην αγοράζετε μαζικά αντικείμενα σε ένα ακριβό κατάστημα.

Διαφορετικά καταστήματα ειδικεύονται σε διαφορετικά πράγματα. Το σημαντικό είναι να γνωρίσετε τις αγορές για ό,τι είναι σημαντικό για εσάς, όπως το κρέας ή τα λαχανικά, και να επισκεφθείτε ένα σούπερ μάρκετ που να ταιριάζει με τον προϋπολογισμό σας. Επιπλέον, καλό είναι να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα για τα προϊόντα που είναι πιο σημαντικά, όπως το κρέας.

ΠΗΓΗ: