Στο όμορφο νησί της Πάτμου φαίνεται να έγινε ένα θαύμα, αφού αναστήθηκε το εγκαταλελειμμένο Ξενία του νησιού και μετατράπηκε σε ένα μοναδικό ξενοδοχείο που προσφέρει στιγμές χαλάρωση με μοναδική θέα, σε έναν τόπο που μέχρι πρότινος κατοικούνταν από ασκητές ερημίτες.

Η Πάτμος, που κατά τους αρχαίους Έλληνες υπαγόταν στις νότιες σποράδες, και κατά του σύγχρονους στα Δωδεκάνησα, κοσμείται πλέον από το Patmos Aktis Suites & Spa. Το νησί που έχει πολλές φορές ταυτιστεί με τη θρησκευτικότητα, δείχνει έναν έντονο γραφικό χαρακτήρα που ολοκληρώνεται με το νέο ξενοδοχείο.

Το Ξενία, άλλοτε σύμβολο παραθερισμού και ανάπτυξης της Πάτμου, είχε χτιστεί το 1960, αλλά από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 είχε αφεθεί έρμαιο της τύχης του, με αποτέλεσμα μέχρι και πριν από λίγα χρόνια να φαντάζει στοιχειωμένο κτίριο βγαλμένο από ταινία τρόμου. Το 2009 ο όμιλος Divine Hotels αποφάσισε να δώσει καινούρια πνοή στο κτίσμα αυτό δημιουργώντας ένα από τα πλέον σύγχρονα και εντυπωσιακά ξενοδοχεία, στολίδι του νησιού, αναβαθμίζοντας και τον οικισμό του Γροίκου τριγύρω.

Το νέο δημιούργημα κατασκευάστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να συνδέεται άμεσα με τη λιτότητα που χαρακτηρίζει το θρησκευτικό χαρακτήρα του νησιού και του μοναστηριακού βίου. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε το εγχείρημα ήταν Mastrominas ARChitecture σε συνεργασία με το ISV Architects.

Το λευκό χρώμα κυριαρχεί, τα πέτρινα στοιχεία επίσης, και όλες οι λεπτομέρειες μαζί συνθέτουν ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που ολοκληρώθηκε πριν λίγα χρόνια, και σήμερα δίνει νέα ζωή στο όμορφο νησί της Πάτμου. Τα δωμάτια χαρακτηρίζονται από το μινιμαλιστικό πνεύμα και τη λιτή διακόσμηση, γεγονός που αντανακλά την αρχοντιά του τόπου, ενώ σε συνδυασμό με τις γήινες αποχρώσεις σε όλους τους χώρους προσφέρεται η απόλυτη ηρεμία.

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου, έρχεται να συμπληρώσει την ξενοδοχειακή εμπειρία με τις δημιουργικές γεύσεις με διεθνείς αναφορές με άρωμα Ελλάδας. Τέλος, οι επισκέπτες θα ζήσουν την απόλυτη χαλάρωση και στο κέντρο ευεξίας του ξενοδοχείου, όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές υπηρεσίες spa.

ΠΗΓΗ: