Ο ελληνικός τουρισμός μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας, σημειώνει το γερμανικό δίκτυο ενημέρωσης RND

Στην κορυφή των προτιμήσεων των Γερμανών τουριστών βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού Δημοσιογραφικού Δικτύου RND με τίτλο «ο ελληνικός τουρισμός μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας».

Η ιστοσελίδα παρατηρεί πως «στις 30 Ιανουαρίου περίπου 3,5 εκατομμύρια πελάτες της TUI είχαν κάνει κρατήσεις για το καλοκαίρι, που αντιστοιχεί περίπου στο 72% του 2019, την ίδια περίοδο. Το ποσοστό εκείνων που προβαίνουν για πρώτη φορά σε κράτηση ξεπερνά το 100% σε σύγκριση με το 2019. Στις κορυφαίες προτιμήσεις των Γερμανών βρίσκεται η Ελλάδα. Ήδη το 2020 οι τουρίστες προτίμησαν μαζικά την Ελλάδα, κάτι που δεν περίμενε σχεδόν κανείς. Οι αεροπορικές μετακινήσεις έφθασαν το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου το 86% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη ήταν μόλις 40%.

Για το 2022 οι προοπτικές είναι ρόδινες: «Η τάση θα συνεχιστεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος της TUI Άαγκε Ντίνχαουπτ στο δημοσιογραφικό δίκτυο RND και υπολογίζει ότι φέτος θα μεταφέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ πριν από την κρίση, το 2019, μετέφερε 2,8 εκατομμύρια.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο εδώ:  www.imerisia.gr