Το Tourismart είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει στους ξενοδόχους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντός των χώρων του ξενοδοχείου μέσα από τα smartphone των επισκεπτών τους ή την Android TV των δωματίων τους.  Η εφαρμογή προσφέρει  δυνατότητες για room service, κρατήσεις στο εστιατόριο ή σε άλλες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, αλλά και για προβολή διαθέσιμων προσφορών, αποστολή προσωπικών αιτημάτων, πρόσβαση σε τοπικό τουριστικό οδηγό κ.ά.  Η διαχείριση των αιτημάτων γίνεται από το προσωπικό του ξενοδοχείου μέσω tablet, με σκοπό να αυξηθεί η ικανοποίηση των επισκεπτών του.  Έτσι, από την πλευρά τους τα ξενοδοχεία επιτυγχάνουν να προβάλουν τις εγκαταστάσεις τους με ένα διαδραστικό τρόπο επενδύοντας στην θετική εικόνα και την αφοσίωση των επισκεπτών τους, παρέχουν υψηλής ποιότητας εξυπηρέτηση και παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Το Tourismart, που προσφέρεται σε συνεργασία με την εταιρεία SimpleApps, αποτελεί μία Internet of Things λύση που είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές, ενώ έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένου του Business IT Excellence της COSMOTE.

COSMOTE

Με την υπηρεσία, τo προσωπικό του ξενοδοχείου – αποκτά πρόσβαση σε:

Realtime επικοινωνία με τους επισκέπτες τους
Άμεση και σε πραγματικό χρόνο επικοινωνία μεταξύ των επισκεπτών και του προσωπικού του ξενοδοχείου.  Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες οποιαδήποτε στιγμή, ενώ  το προσωπικό του ξενοδοχείου έρχεται σε επαφή μαζί τους και διαχειρίζεται τα αιτήματά τους με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα.  Έτσι, μπορεί π.χ. ένας επισκέπτης να κάνει κράτηση στο εστιατόριο ή στο spa του ξενοδοχείου, ή σε κάποια αθλητική δραστηριότητα εντός των χώρων του εύκολα και άμεσα.

Σύστημα διαχείρισης αιτημάτων
Επιτρέπει τη λήψη και διαχείριση αιτημάτων προς το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο μπορεί να λαμβάνει τα αιτήματα, τις παραγγελίες και τις κρατήσεις των επισκεπτών του, να παρακολουθεί εσωτερικές διαδικασίες, να επικοινωνεί με τους επισκέπτες, να  ενημερώνεται για τις τελευταίες αλλαγές και να αποκτά πρόσβαση σε στατιστικά για τις υπηρεσίες του.  Και όλα αυτά μέσα από ένα σημείο: το tablet.

Προφίλ επισκεπτών
Καθώς οι επισκέπτες κάνουν χρήση της εφαρμογής, το προσωπικό  του ξενοδοχείου αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία αναφορικά με τις επιθυμίες τους, τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν, τις στιγμές που προβαίνουν σε αγορές προσφορών, αλλά και τον τρόπο που ξοδεύουν τα χρήματά τους κατά τη διάρκεια διαμονής τους.

Reputation Management
Εδώ η εφαρμογή παρακολουθεί τις εντυπώσεις των επισκεπτών και λαμβάνει κριτικές κατά τη διάρκεια της διαμονής τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί το ξενοδοχείο να διαχειριστεί εγκαίρως δυσάρεστες καταστάσεις, να αυξήσει τον δείκτη ικανοποίησης και να λάβει θετικά σχόλια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.

Αποστολή Ειδοποιήσεων
Το προσωπικό του ξενοδοχείου έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει και να στείλει μηνύματα στα smartphone και smartwatch των επισκεπτών αναφορικά με εκπτώσεις, νέα και δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιήσουν εντός του ξενοδοχείου. Με την εγκατάσταση beacon μπορούν να σταλούν αυτόματα μηνύματα με βάση την ακριβή θέση του επισκέπτη στο χώρο.

Τροποποίηση εικαστικού
Μπορεί να επιλεγεί είτε ο προ-εγκατεστημένος σχεδιασμός της εφαρμογής, είτε η δυνατότητα αλλαγής του αναφορικά με τα χρώματα και τις εικόνες, ώστε να ταιριάζει με την ταυτότητα του ξενοδοχείου. Πρόκειται για απλή, κομψή και εύχρηστη αισθητική, με περιεχόμενο που εντυπωσιάζει.