Δυναμικό παρόν έδωσε το «We do local» ως χορηγός της τακτικής γενικής συνέλευσης των μελών τηςΈνωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Niκopolis στην Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την ετήσια συγκέντρωση των ιδιοκτητών ξενοδοχείων της Χαλκιδικής στα πλαίσια της οποίας παρουσιάζονται οι απολογιστικές και οι μελλοντικές δράσεις της Ένωσης καθώς και διάφορα ζητήματα που αφορούν τον τουριστικό προιόν της περιοχής.

Στα πλαίσια της εν λόγω συνέλευσης, οι Ξενοδόχοι της Χαλκιδικής  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την εταιρεία Cosmocert AE – φορέας Πιστοποίησης του «We do local», σχετικά με το νέο αυτό πρότυπο, τις διαδικασίες και τα οφέλη πιστοποίησης των επιχειρήσεων τους με αυτό. Επίσης, είχαν την δυνατότητα να προμηθευτούν με όλα τα απαραίτητα ενημερωτικά έντυπα από το Ιnfo Desk του «We do local» που υπήρχε στο χώρο. 

3       4 

Σχετικά με το We do local: 

Το «We do local» είναι ένα εγχείρημα το οποίο δημιουργήθηκε από δεκατέσσερις σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας όλης της Κρήτης που σε συνεργασία με τον φορέα πιστοποιήσεων Cosmocert AE και την Local Food Experts sce στόχο έχουν στην επανατοποθέτηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας και την στήριξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας. Oι επιχειρήσεις που λειτουργούν με βάση την φιλοσοφία του «We do local», πιστοποιούνται για το σύνολο των ενεργειών  που πράττουν για την στήριξη και προβολή του τόπου τους. Με αυτό τον τρόπο επιβραβεύονται, προωθούνται για τις υπηρεσίες τους μέσω ενός ενιαίου σήματος το «We do local», λαμβάνοντας έτσι στα χέρια τους ένα επιπλέον μετρήσιμο εργαλείο προώθησης. Το «We do local», έως σήμερα διαθέτει 23 Πιστοποιημένα Μέλη, 21 ξενοδοχειακές μονάδες και 2 πλοία.