New York Times: Θεσσαλονίκη, ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς
naftemporiki.gr*
Μία λίστα με 52 προορισμούς που θα έπρεπε κανείς επισκεφθεί μέσα στο 2016 δημοσίευσαν οι New York Times, με τη Θεσσαλονίκη να κερδίζει μία θέση, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε αυτήν την κατάταξη.
«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» γράφουν οι NYT που «αναγορεύουν» τη Θεσσαλονίκη κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, αλλά και πρωτεύουσα των χαμηλών τιμών, δίνοντάς της την 47η θέση στην κατάταξη, ανάμεσα στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και τη Μάρφα του Τέξας.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία ανοίγοντας εστιατόρια και ανακατεύοντας «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικές και οθωμανικές γεύσεις» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές.
Ανάμεσα στα εστιατόρια οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του Sebrico, για τους χορτοφάγους προτείνουν το Roots, ενώ κάνουν αναφορά και στα γλυκά του καφέ Estrella.
(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: naftemporiki.gr