Σε ένα μουσείο με εκθέματα πλημμυρισμένα με συναισθήματα έχει μετατραπεί το Sofitel Athens Airport μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2016. Στους χώρους του ξενοδοχείου φιλοξενείται η έκθεση  «Le Musée Émotif» με μία συλλογή ζωγραφικής και γλυπτών που καλύπτουν την τελευταία περίοδο των καλλιτεχνών Régis Looten και Florence Nau.

Ο εξπρεσιονιστής ζωγράφος Régis Looten αποκαλύπτεται σε αυτήν την πέμπτη έκθεσή του στην Αθήνα σε μία μοναδική σύνθεση της βίας με την τρυφερότητα. Τα έργα του μερικές φορές στέλνουν μηνύματα, αλλά αυτό που συμβαίνει κυρίως είναι ότι γεμίζουν το θεατή με   συναισθήματα. Η ζωγραφική του δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, και αυτός είναι ο απώτερος σκοπός του καλλιτέχνη.

le-musee-emotif
Ο Γενικός Διευθυντής του Sofitel Athens Airport, Γιώργος Σταύρου με τους καλλιτέχνες της έκθεσης, Régis Looten και Florence Nau

Η Florence Nau αμφισβητεί τα υλικά και το φως σε μία συλλογή έργων με εμφανή την παρουσία ερωτημάτων ζωτικής σημασίας και εσωτερικής αναζήτησης. Όπως συμβαίνει και με την ποίηση, η Florence Nau δεν περιγράφει αυτό που υπάρχει, αλλά αυτό που θα μπορούσε να υπάρχει, χτισμένο βήμα-βήμα προς την πραγματικότητα ενός μεταμορφωμένου κόσμου. Σε αυτόν τον κόσμο τα εγκαταλελειμμένα υλικά επανέρχονται στη ζωή και συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια γλώσσα, ένα νέο πνεύμα, κάθε φορά.

Η έκθεση «Le Musée Émotif» θα είναι ανοιχτή στο κοινό 24/24ωρο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2016.