Με μεγάλη έκπληξη και δυσαρέσκεια παρακολουθούμε την κλιμάκωση, για δεύτερο εικοσιτετράωρο αύριο, Πέμπτη, των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών, οι οποίες ακινητοποιούν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας για ένα ολόκληρο 48ωρο.

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι οι εργασιακές διεκδικήσεις οφείλουν να λύνονται  χωρίς να πλήττεται η πολύτιμη για τη χώρα μας τουριστική δραστηριότητα, στην αρχή μάλιστα μιας σεζόν με εξαιρετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό.

Οι απεργίες δημιουργούν δυσφημιστική εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό, από αγανακτισμένους τουρίστες που τις συναντούν απροειδοποίητα μπροστά τους.

Αυτή τη στιγμή, προκαλούνται προβλήματα με δεκάδες σχολικές εκδρομές που διεξάγονται αυτή την περίοδο με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δεκάδες χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους αλλά και καθηγητές.  Πάνω από όλα πλήττεται η ελληνική οικογένεια, ιδιαίτερα όταν δημιουργούνται χαοτικές καταστάσεις με χρήματα που έχουν προκαταβάλλει ιδιώτες και επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση αυτών των εκδρομών.

Οι συνέπειες είναι σοβαρές και πρέπει οπωσδήποτε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις με διάλογο και νηφαλιότητα αν δεν θέλουμε να χάσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που επιφυλάσσει ο τουρισμός για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Σεβόμαστε τα εργασιακά ζητήματα όλων των κλάδων, όμως είναι αδιανόητο να μην γίνεται σεβαστή από όλους η αυτονόητη ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή της τουριστικής δραστηριότητας η οποία αποφέρει οφέλη προς όλες τις πλευρές.

Καλούμε την ΠΝΟ και την Πολιτεία να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια διαλόγου και να ακυρωθούν άμεσα οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια της χώρας.