Το 2020 κατέστρεψε όλα τα ταξιδιωτικά μας σχέδια, αλλά το επόμενο έτος φαίνεται να είναι γεμάτο δυνατότητες και περιπέτειες. Έτσι, λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να απαριθμήσουμε τις πιο πιθανές ταξιδιωτικές τάσεις που θα κυριαρχήσουν τον νέο χρόνο.

Το 2020 ήταν η χρονιά που μείναμε όλοι μέσα στα σπίτια μας και αποχαιρετήσαμε όλα αυτά τα μεγάλα ταξιδιωτικά σχέδια μας.

Έτσι, ενώ δεν ξέρουμε τι εκπλήξεις μας κρατά το 2021, γνωρίζουμε τις τάσεις που θα είναι δημοφιλείς. Τα ταξίδια το 2021 θα γίνουν πιο δημιουργικά. Η νέα χρονιά θα φέρει από μόνη της νέες δυνατότητες εξερεύνησης των τοπικών αξιοθέατων, ταξιδεύοντας στα εκτός δρόμου μονοπάτια, αγκαλιάζοντας τους εξωτερικούς χώρους όπως ποτέ άλλοτε και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, οι ταξιδιώτες έχουν τώρα μια ανανεωμένη συνειδητοποίηση της αειφορίας και υπεύθυνων ταξιδιών. Έτσι, σε περίπτωση που αναρωτιέστε τι ισχύει για το νέο έτος, καταγράφουμε τις ταξιδιωτικές τάσεις που θα ξεχωρίσουν το 2021.

1. DOMESTIC TRAVEL

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, τα σύνορα ανοίγουν και κλείνουν συνεχώς. Για να αντιμετωπίσουν αυτήν την αβεβαιότητα, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να στραφούν προς τα μέσα και να επιλέξουν να εξερευνήσουν τη χώρα τους περισσότερο. Αυτή είναι η ώρα να επισκεφθείτε όλους αυτούς τους απομακρυσμένους προορισμούς για τους οποίους έχετε ακούσει ή διαβάσει μόνο, αλλά τα παρατήσατε για τα ταξίδια στο εξωτερικό. Συνεχίστε λοιπόν πεζοπορίες, περιπλανηθείτε στις καρδιές σας, επισκεφθείτε διάσημους τοπικούς προορισμούς και κάντε πολλά περισσότερα.

2. TRAVEL BUBBLES

Το Travel Bubble είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσότερων χωρών που ανοίγουν τα σύνορά τους μεταξύ τους μόνο. Αυτό βοηθά στη διευκόλυνση των ταξιδιών μεταξύ χωρών, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη όλους τους περιορισμούς υγείας και την ασφάλεια των ντόπιων και διεθνών πολιτών. Αυτή είναι μια τάση που θα συνεχίσει να εξελίσσεται και το 2021, πιθανώς σε μικρότερη κλίμακα.

Πηγή: www.indiatoday.in