του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Οριακή αύξηση καταγράφουν οι online τιμές των ξενοδοχείων της Αθήνας για τον πρώτο μήνα του έτους, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που ανέλυσε η Trivago.

Ειδικότερα, η μέση οnline τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Ιανουάριο στα ξενοδοχεία της Αθήνας διαμορφώνεται στα 78 ευρώ έναντι 76 ευρώ τον Ιανουάριο του 2016. Η μέση online ξενοδοχειακή τιμή στις 50 δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις, που καταγράφει στην έρευνά της η Trivago, διαμορφώνεται στα 103 ευρώ.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αττικής, Αθηνών και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρος Βασιλικός, σημειώνει ότι τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας κρατούν σταθερές τις τιμές τους απορροφώντας, ουσιαστικά, τις υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις –περιλαμβανομένων και των τελευταίων σε καύσιμα, καφέ κ.ά.– που έχουν αυξήσει το κόστος λειτουργίας των μονάδων. Σύμφωνα με την Ενωση, η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά στο «Ελ. Βενιζέλος» δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα για την ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας. Και αυτό γιατί ένα μέρος, πλέον, της διεθνούς επιβατικής κίνησης στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αφορά Ελληνες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό αναζητώντας καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr