Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις  21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Σκοπός είναι η θεσμοθέτηση Διεθνών Συνεδρίων που θα διαπραγματεύονται τη διάδραση μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού και θα προσελκύουν επισκέπτες (Ξενοδόχους, Αρχιτέκτονες και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού) από όλον τον πλανήτη.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το 1ο Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσελκύοντας 450 συνέδρους.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλον τον κόσμο (όπως Zaha Hadid Architects, UN Studio, κα.).

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπό την ΑΙΓΙΔΑ:
 Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ)
 Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA).
 Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ)

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
 Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου,
 Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
 Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,
 Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
 Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,
 Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, κ. Γιάννης Γλυνός, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, κ. Βασίλης Μπαρτζώκας, κ. Γιώργος Περνάρης, κ. Αναστασία Μαργιέ, κ. Νίκος Παπαγρηγορίου. και κ. Γιάννης Ματσαμάς.