Το Mythos Beach Resort αποδεικνύει έμπρακτα την εφαρμογή πολιτικής κοινωνικής ευθύνης και προστασίας του περιβάλλοντος με την συμμετοχή του στην διεθνή καμπάνια περιβαλλοντικής αφύπνισης “Making Holidays Greener”, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Travel Foundation. Το θέμα της καμπάνιας για το 2015 αφορά την μείωση των πλαστικών αποβλήτων.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου στόχου, η διοίκηση του ξενοδοχείου οργάνωσε και υλοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, καθαρισμό της  παραλίας που βρίσκεται μπροστά στο ξενοδοχείο  ώστε να την απολαμβάνουν πλέον καθαρή και προστατευμένη οι πελάτες του ξενοδοχείου και η τοπική κοινωνία.

Γάντια, πλαστικές σακούλες,  μπλούζες και καπελάκια μοιράστηκαν στα άτομα που πήραν μέρος, τόσο πελάτες όσο και προσωπικό του ξενοδοχείου μαζί με  παιδάκια από το Summer School του σχολειού ‘Ροδίων Παιδεία’, ενώ δροσερό εμφιαλωμένο νερό, χυμοί και φρέσκα φρούτα μοιράστηκαν σε όλους με την ολοκλήρωση της δράσης.
Έντονη δε ήταν η ικανοποίηση από το αποτέλεσμα και την διαπίστωση ότι μαζεύτηκαν 50 κιλά σκουπιδιών, που αλλοίωναν την εικόνα και ρύπαιναν το φυσικό περιβάλλον της συγκεκριμένης ακτής.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, εκτός των ενεργειών ευαισθητοποίησης του προσωπικού, των πελατών του και της τοπικής κοινωνίας, εφαρμόζει επίσης συγκεκριμένα μέτρα μείωσης κατανάλωσης πλαστικού, ενέργειας, νερού, ενισχύοντας παράλληλα την χρήση τοπικών/ελληνικών προϊόντων ώστε να λειτουργεί με σεβασμό στον τόπο που το φιλοξενεί.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η   συνέχει βράβευσή του με το βραβείο Travelife Gold το  οποίο διαθέτει  από την πρώτο χρόνο λειτουργίας του. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η παραλία του ‘Mythos Beach Resort’ έχει βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία το Μάιο του 2015.

DSC_4490    DSC_4503