Από τις 03 Μαρτίου 2016 το Green Key είναι σε GSTCRecognizedstatus που σημαίνει ότι πληροί τις απαιτήσεις του Global Sustainable Tourism Council (GSTC).

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE), το οποίο εκπροσωπεί στην Ελλάδα,  έχει επιτύχει την αναγνώριση για το Green Key από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αειφόρου Τουρισμού (www.gstcouncil.org) στο επίπεδο “GSTC – Recognized”. Η αναγνώριση αυτή επιβεβαιώνει την δέσμευσή του για την προώθηση βιώσιμων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Το Green Key είναι ένα ηγετικό πρότυπο βράβευσης στον τομέα της περιβαλλοντικής ευθύνης και βιώσιμης λειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας. Αντιπροσωπεύει την εθελοντική δέσμευση των επιχειρήσεων να πληρούν τα αυστηρά κριτήρια περιβαλλοντικής διαχείρισης που καθορίζει το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το Green Key εφαρμόζεται σε ξενοδοχεία, ξενώνες, μικρά καταλύματα, κάμπινγκ, εστιατόρια και χώρους αναψυχής.

Το πρόγραμμα αναγνώρισης του GSTC έχει ως σκοπό την αξιολόγηση και επιβράβευση συστημάτων πιστοποίησης – βράβευσης του αειφόρου τουρισμού τα οποία συμβάλουν στο χτίσιμο πλαισίου εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους καταναλωτές.

Η αναγνώριση αυτή από το GSTC σημαίνει περαιτέρω ενδυνάμωση και ισχυροποίηση του σήματος Green Key.

Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος του GSTC Randy Durband τόνισε: «Το πρόγραμμα Green Key του FEE έχει από καιρό μια ηγετική θέση στην πιστοποίηση με βάση  περιβαλλοντικά φιλικά μέτρα, έχοντας επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής των πιστοποιήσεων του για να συμπεριλάβει τον ευρύτερο ορισμό της αειφορίας, περιλαμβάνοντας τα στοιχεία κοινωνικής ευθύνης, οδηγώντας στην αναγνώριση σύμφωνα με το“GSTC Recognizedstatus».

«Με μεγάλη μας ικανοποίηση υποδεχόμαστε το Green Key στην οικογένεια των αναγνωρισμένων από το GSTC πιστοποιήσεων στην Ελλάδα. Η προσθήκη του ανεβάζει το σύνολο των πιστοποιημένων Ελληνικών εγκαταστάσεων πάνω από τις 250», δήλωσε ο Δρ Ιωάννης Παππάς, Εκπρόσωπος του GSTC στην Ελλάδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του FEE Daniel Schaffer δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε την αναγνώριση από το  GSTC για το Πρόγραμμα Green Key του FEE. Η συνεργασία με το GSTC έχει αποδειχθεί πολύ χρήσιμη μέσω της υιοθέτησης ενός πλαισίου κοινωνικών κριτηρίων που συνδέουν το Πρόγραμμα Green Key με τους στόχους αειφόρου ανάπτυξης 2015-2030, που έχουν τεθεί από τον ΟΗΕ. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το επίτευγμα θα ενισχύσει περαιτέρω το σήμα για τους καταναλωτές, έχοντας ως αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη αλληλεπίδραση του Green Key και αύξηση των βραβευμένων μελών».