του Στάθη Κουσουνή, kathimerini.gr*

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει η επιβολή του φόρου διαμονής σε προορισμούς χαμηλού κόστους αλλά υψηλής ποιότητας για τους Ελληνες και ξένους τουρίστες κρούει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Γιάννης Κοντζιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντζιά, το οριζόντιο αυτό φορολογικό μέτρο που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση από τις αρχές του 2018 θα χτυπήσει περισσότερο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και τα τουριστικά καταλύματα που προσφέρουν ελκυστικές τιμές στους πελάτες τους.

Παράλληλα, σημειώνει ότι ο νέος φόρος θα δημιουργήσει πρόσθετα αντικίνητρα για την υλοποίηση επενδύσεων δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών κατηγοριών. Επιπλέον, μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια επενδυτικών προγραμμάτων για την αναβάθμιση ξενοδοχείων σε ανώτερη κατηγορία από αυτή που λειτουργούν σήμερα. Ο κ. Κοντζιάς τονίζει ότι τέτοιου είδους μέτρα βρίσκονται στην αντίθετη κατεύθυνση από τις προσπάθειες των περιφερειών όπως αυτή που καταβάλει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: kathimerini.gr