Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2019-2020 προγράμματα κατάρτισης και  μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα, προανήγγειλε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, κατόπιν απόφασης που έλαβε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό- Τουρισμό ΠΟΕΕΤ,  δεδομένου ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση στην Κρήτη.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση της Υπουργού  Τουρισμού κας  Έλενας Κουντουρά με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό –Τουρισμό ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργο Χότζογλου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηράκλειου κ. Νίκο Κοκολάκη και τον Γραμματέα κ. Γιάννη Σμυρνάκη.  Στη συνάντηση  συμμετείχε και  η Γενική Γραμματέας Τουρισμού του Υπουργείου κα Γεωργία Καραστάθη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαρκούς διαβούλευσης και στενής συνεργασίας που έχει καθιερώσει η Υπουργός με τους φορείς και εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο, και της παρακολούθησης  της πορείας υλοποίησης των αιτημάτων που έχουν καταθέσει. Εντάσσεται  στο σχεδιασμό για τη νέα χρονιά, σε συνέχεια των προγραμμάτων που  ξεκίνησαν με επιτυχία την περίοδο 2018-2019 σε δέκα πόλεις, καλύπτοντας γεωγραφικά σχεδόν όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας  και των ξενοδοχοϋπαλλήλων ευχαρίστησαν την Υπουργό για την ανταπόκρισή της στο αίτημά τους και τόνισαν την σημασία που έχει η απόφαση για την επέκταση του προγράμματος σε περιοχές με υψηλή τουριστική δραστηριότητα, όπως το Ηράκλειο της Κρήτης.