της Χριστίνας Πουτέτση, tovima.gr*

wyndham-thumb-large-thumb-largeΤην 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξει το πρώτο ξενοδοχείο της στην Αθήνα η Wyndham Group Hotel, καθώς ολοκληρώνονται τα έργα ανακαίνισης που ξεπερνούν συνολικά τα πέντε εκατ. ευρώ. Το πέντε αστέρων Wyndham Grand Athens, στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, σταθμός Μεταξουργείο), θα απασχολήσει άμεσα ή έμμεσα περισσότερα από 200 άτομα, ενώ αναμένεται να δεχθεί 200.000 επισκέπτες ετησίως.

Το έργο έχει αναλάβει η Zeus International, με τη συνεργασία της Wyndham Group Hotel, ενώ μέρος της επένδυσης ανέλαβε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ιδιοκτήτρια του ακινήτου που στο παρελθόν στέγαζε το ξενοδοχείο Athens Imperial. Η Zeus International, ελληνική εταιρία συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο των ξενοδοχείων, διαχειρίζεται τη λειτουργία μονάδων στην Ανατολική Ευρώπη και ειδικότερα σε Ρουμανία και Βουλγαρία.
«Η Ελλάδα αποτελεί την 74η χώρα στην οποία αποκτά παρουσία η Wyndham», δήλωσε ο περιφερειακός αντιπρόεδρος για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη του Wyndham Hotel Group κ. Edwin Broers, προσθέτοντας ότι ο ξενοδοχειακός όμιλος είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο με 8.000 ξενοδοχεία σε 73 χώρες και 16 ξενοδοχειακά brands. Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε «τις προοπτικές και για άλλες συνεργασίες» στη χώρα, δηλώνοντας ότι «πιστεύουμε ακράδαντα στις προοπτικές της ελληνικής αγοράς».

Το ξενοδοχείο «αναμένεται να αλλάξει όλη την ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού» τόνισε ο ιδρυτής της Zeus International κ. Χάρης Σιγανός, σημειώνοντας ότι η θέση του, πολύ κοντά στα πολιτιστικά ορόσημα της πόλης, «το καθιστά ιδανικό προορισμό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για διακοπές».

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: tovima.gr