Το concept στο χώρο της εστίασης παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχία ή όχι μιας επιχείρησης. Ωστόσο, υπάρχουν επιχειρηματίες που πραγματικά τόλμησαν πολύ. Από ρομπότ που σερβίρουν  έως εστιατόρια που λειτουργούν όπως τα χρηματιστήρια ως προς τις τιμές τους.

Δείτε τη λίστα με τα 10 πιο παράξενα εστιατόρια του κόσμου όπως τα παρουσιάζει το Business Insider.

1. Βρυξέλλες
Αν αντέχεις το ύψος, τότε δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Οπως φυσικά και οι 22 σεφ, οι οποίοι δοκίμασαν την κουζίνα του συγκεκριμένου εστιατορίου, το οποίο σερβίρει σε ύψος 45 μέτρων από την επιφάνεια της γης.

139470174_1460705364

2. Χάρμπιν, Κίνα
Μέχρι πριν μερικά χρόνια την παράσταση έκλεβε το ξενοδοχείο πάγου. Τώρα πλέον υπάρχει και το εστιατόριο, του οποίου η διακόσμηση στηρίζεται αποκλειστικά στον πάγο και βρίσκεται στην πόλη Χάρμπιν της Κίνας.

3. Σενζέν, Β.Κίνα
Δεν υπάρχουν τραπέζια και καρέκλες σε κλασική μορφή. Οι πελάτες κάθονται σε τουαλέτες, ενώ το καζανάκι λειτουργεί και ως αποθηκευτικός χώρος.

4. Εστιατόριο Big Brother
Στην πόλη Βαγκενίνγκεν, στο εσωτερικό του πανεπιστημίου υπάρχει ένα εστιατόριο το οποίο ανοίγει τις πόρτες του όχι μόνο στους καθηγητές και τους φοιτητές. Η διαφορά είναι πως υπάρχουν παντού κάμερες ώστε να παρατηρούν τις αντιδράσεις του κόσμου, μετά από καθετί που δοκιμάζει.

5. Μπουένος Αϊρες, Αργεντινή
«Un cafe con Peron». Από τους Προέδρους της Αργεντινής που δέχθηκε έντονη κριτική για τις σχεδόν δύο δεκαετίες της πολιτικής του καριέρας αλλά παρέμεινε μέχρι το θάνατό του το 1974 η πιο χαρακτηριστική προσωπικότητα της πολιτικής σκηνής του τόπου. Το εστιατόριο με το όνομα του Χουάν Περόν είναι ένα από αυτά που πρέπει να επισκεφθείς στη χώρα.

6. Νέα Υόρκη
Πραγματικά πρωτοποριακό είναι το «Exchange Bar & Grill in New York City». Οι τιμές αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με τη ζήτηση των πελατών. Όπως ακριβώς λειτουργεί και το χρηματιστήριο.

7. Μπανγκόνγκ, Ταϊλάνδη
Η ιδιοκτήτρια δαπάνησε σχεδόν 1 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το συγκεκριμένο εστιατόριο. Το μεγαλύτερο ατού του ήταν ένα ρομπότ, που ανήκε στο εστιατόριο και το οποίο σερβίρει τους πελάτες.

8. Μαλδίβες
Ίσως το πιο εντυπωσιακό εστιατόριο. Ονομάζεται «Ithaa Undersea Restaurant» και σερβίρει τους πελάτες σε βάθος 5 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ η θέα από το θόλο κόβει την ανάσα. (Περισσότερα για: Ithaa Undersea Restaurant)

139470174_1460705582

9. Βερολίνο
Ο Βρετανός designer Τόνι Χόρνεκερ είχε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ιδέα. Δημιούργησε στο Βερολίνο το «The Pale Blue Door». Φτιαγμένο από υλικά που συγκεντρώνει από τους δρόμους, ο Χόρνεκερ παραδέχθηκε ότι δεν βγάζει μεγάλο κέρδος από το εστιατόριό του, αλλά δίνει στο Βερολίνο μια μοναδική ατραξιόν.

10. Βουκουρέστι, Ρουμανία
Το εστιατόριο του Δράκουλα. Στη Ρουμανία, οι θαμώνες του «Club Count Drakula» θα δουν τους σερβιτόρους όλους σε στιλ του Κόμη Δράκουλα. Φυσικά, υπάρχει και ο απαραίτητος φωτισμός.

Πηγή: Supply.gr, o 1ος Online Οδηγός Προμηθευτών για την αγορά της Μαζικής Εστίασης και της Φιλοξενίας.

ΠΗΓΗ:
CABARE