της Στεφανίας Σούκη, newmoney.gr*

Αντιστροφή κλίματος και πτώση πληροτήτων είδαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, ενώ ο Ιανουάριος του νέου έτους έδειξε καλύτερη εικόνα έστω κι αν τα ξενοδοχεία πολυτελείας της πρωτεύουσας συνέχισαν να καταγράφουν απώλειες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μηνιαίας έκθεσης της gbr consulting, η οποία διενεργείται σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και στο δείγμα ξενοδοχείων που συμμετέχουν στην έρευνα, η μέση ετήσια πληρότητα δωματίων σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων διαμορφώθηκε σε 74,9%, έναντι 72,2% το 2014, ενώ η μέση τιμή δωματίων σε ετήσια βάση κατέγραψε αύξηση κατά 4,7%.

Αντίστοιχη τάση παρουσίασε και ο δείκτης Rev.P.A.R. (Revenue Per Available Room) ο οποίος σ’ ετήσια βάση διαμορφώθηκε σε € 67,38 έναντι € 62,11 το 2014 , ήτοι αύξηση 8,5%.

Ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με τις επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών δίνει η έκθεση της διοίκησης της Ιονική Ξενοδοχειακή προς τους μετόχους, με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2015.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: newmoney.gr