Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία του με τον όμιλο της Ecole hôtelière de Lausanne για την παροχή στην Ελλάδα των διεθνώς αναγνωρισμένων προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη φημισμένη EHL, σε μία λαμπρή εκδήλωση παρουσία του Πρέσβη της Ελβετίας στην Ελλάδα – Olaf Kjelsen, του Προέδρου του ΣΕΤΕ – Γιάννη Ρέτσου,  του Director του Ecole hôtelière de Lausanne Advisory Services – André Mack, καθώς και πλήθους εξεχουσών προσωπικοτήτων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Το μεγαλύτερο Κολλέγιο στην Ελλάδα υποδέχεται τη Νο1 στον κόσμο Ξενοδοχειακή Σχολή – βάσει του Διεθνούς Πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων QS 2019 – με στόχο την προσφορά σπουδών υψηλού επιπέδου με την εγγύηση της Ελβετικής παράδοσης και υπεροχής στην τουριστική εκπαίδευση. Η σημαντική αυτή εξέλιξη ισχυροποιεί την πολυβραβευμένη Σχολή Τουρισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, καθιστώντας την αδιαμφισβήτητα τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τα καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης της Ecole hôtelière de Lausanne [VET BY EHL] οδηγούν στην απόκτηση Ελβετικού Διπλώματος Πιστοποίησης σε 4 καίριους τομείς εξειδίκευσης σε όλο το φάσμα της λειτουργίας και οργάνωσης των ξενοδοχειακών μονάδων, ικανοποιώντας τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς για σύγχρονες επαγγελματικές δεξιότητες: Hotel Administration Diploma, Service Professional Diploma, Rooms Professional Diploma και Kitchen Professional Diploma.  Τα προγράμματα κατέχουν ηγετική θέση στην εκπαίδευση επιτυχημένων στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου παγκοσμίως και συνδυάζουν την εμπειρία και τη φιλοσοφία της Ελβετικής Ξενοδοχειακής Εκπαίδευσης.

Οι απόφοιτοι του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, με αυτόν τον τρόπο, ανήκουν σε ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο αποφοίτων και εξασφαλίζουν το διαβατήριό τους ως αυριανά στελέχη στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Με 125 χρόνια ηγετικής πορείας, η Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση και τη βασική δεξαμενή στελεχών των κορυφαίων τουριστικών επιχειρήσεων.  Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με αυτή τη διεθνή συνεργασία υπεροχής, ενισχύει την ηγετική του θέση στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενσωματώνει τις Ελβετικές αξίες της αριστείας και ποιότητας και ξεχωρίζει ως η κορυφαία επιλογή στις τουριστικές σπουδές.