Τα Westin Hotels & Resorts δημοσίευσαν μία έρευνα σχετικά με τις τάσεις στα ταξίδια του μέλιτος. Η συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη στη Βόρεια Αμερική (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μεξικό) και πραγματοποιήθηκε από τη StudyLogic, μέσω του τηλεφώνου, σε 4.060 ερωτηθέντες με ετήσιο εισόδημα (ανά νοικοκυριό) $ 50.000 έως $ 500.000. Κάθε χώρα αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 7 Απριλίου και 14 Απριλίου 2016.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα τελευταία πέντε χρόνια, η αύξηση του πλούτου, οι νέες τεχνολογίες και η αύξηση της ζήτησης για ταξίδια ευεξίας, έχουν αλλάξει τον τρόπο που τα ζευγάρια οργανώνουν και βιώνουν το μήνα του μέλιτος. Αναλυτικότερα, τα ζευγάρια αναζητούν πιο έντονες και ενεργητικές εμπειρίες και θέλουν να επισκέπτονται περισσότερους προορισμούς σε λιγότερο χρόνο.

Η πλειοψηφία των ζευγαριών παντρεύεται σήμερα σε μεγαλύτερη ηλικία, συνεπώς οι περισσότεροι έχουν ήδη πάει κάποιο ταξίδι με το ταίρι τους, με αποτέλεσμα να έχουν διαφορετικές απαιτήσεις από το ταξίδι του μέλιτος: Θέλουν να επισκεφτούν πολλούς προορισμούς στο λιγότερο δυνατό χρόνο! Ο αριθμός των ζευγαριών, που έχουν επισκεφθεί πάνω από ένα προορισμό για μήνα του μέλιτος, έχει αυξηθεί (από 35% σε 70%) τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους είναι μειωμένος και άρα θέλουν να αφιερώσουν λιγότερο χρόνο σε κάθε προορισμό.

Με δεδομένο ότι παγκοσμίως η ευεξία έχει γίνει τρόπος ζωής, δεν μας κάνει εντύπωση που το 80% των ερωτηθέντων, θέλει κάτι πιο ενεργητικό για το μήνα του μέλιτος και επιδιώκει να βιώσει διαφόρου τύπου δραστηριότητες, όπως εκδρομές με ελικόπτερο, σκι, ποδηλασία, πεζοπορία και ορειβασία.

Infographic_WESTIN_NAD_Honeymoons_Trends+Truths_FINAL_4.27.16