Οι συνήθειες των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν μια διαμονή ευεξίας, εκδρομές ευεξίας με κοινωνική απόσταση, ιδιωτικά ταξίδια με αεροσκάφη και εργασία εξ αποστάσεως ακόμα και σε διακοπές. Η προσωπική υγεία και η φυσική κατάσταση είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα για ταξίδια.

Με το 2021 να είναι η χρονιά που οι ταξιδιώτες επιδιώκουν την επιστροφή στην κανονικότητα, η πανδημία έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε.

Υγιείς διακοπές χαλάρωσης

Οι χειμερινοί μήνες θα δουν μια άνθηση σε άτομα που θα διαρκέσουν υγιείς διακοπές σε κατάσταση νάρκης για να απολαύσουν διπλή δόση το καλοκαίρι. Οι χειμερινοί προορισμοί με χαμηλότερο κίνδυνο Covid-19 και ασφαλή πιστοποιημένα θέρετρα ευεξίας θα είναι οι πιο δημοφιλείς. Οι διακοπές κατά τη διάρκεια της σεζόν είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουν και να διασκεδάσουν πολύ μετά από ένα χρόνο στην απομόνωση. Η προοπτική της εποχιακής μετανάστευσης γίνεται πιο δελεαστική από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η αυτό-εξυπηρέτηση αποτελεί πλέον ουσιαστικό μέρος του ταξιδιού.

Αυτό που ήταν απαραίτητο κατά τη διάρκεια του lockdown γίνεται τώρα ένας κινητήριος παράγοντας στον σχεδιασμό των διακοπών. Η απειλή σοβαρής ασθένειας αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για πολλούς να επικεντρωθούν στη δική τους υγεία και καλή φυσική κατάσταση. Πολλοί έπρεπε να μάθουν την τέχνη της αυτο-εξυπηρέτησης κατά τη διάρκεια του lockdown, είτε πρόκειται για υγιεινή διατροφή είτε για τακτική άσκηση, και τώρα έχουν την επιθυμία να μετατρέψουν αυτό το έργο ευεξίας σε έναν τρόπο ζωής. Τα καταφύγια ευεξίας είναι σπάνιες ευκαιρίες αφοσίωσης στην προσωπική φροντίδα μέσω της γιόγκα, του διαλογισμού, των θεραπειών σπα και άλλων θεραπειών και δραστηριοτήτων ευεξίας. Αυτός ο τύπος ταξιδιού αυτοεξυπηρέτησης μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Οι υγιείς διακοπές με σκοπό την προαγωγή της προσωπικής βελτίωσης θα αυξηθούν σε σχέση με το 2021 και θα διαρκέσουν την επόμενη δεκαετία.

Προσεκτικό και βιώσιμο ταξίδι

Το 2021 θα δει μια τεράστια αύξηση στη συνάφεια που λαμβάνει η βιωσιμότητα στα ταξιδιωτικά σχέδια των καταναλωτών καθώς γίνονται πιο προσεκτικοί από ποτέ. Η ορατή μείωση των εκπομπών CO2 κατά το lockdown , για άλλη μια φορά, έφερε στο προσκήνιο τις συζητήσεις για τη ρύπανση που προκαλείται από τον παγκόσμιο τουρισμό. Οι καταναλωτές είδαν τις δραματικές επιπτώσεις των εκπομπών στον πλανήτη και αποφάσισαν να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των ενεργειών τους. Η διαμονή ή τα φιλικά προς το περιβάλλον θέρετρα με μεγαλύτερη δέσμευση για φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές θα είναι πιο δημοφιλή.

Μουσική και ηχητικές εμπειρίες ευεξίας

Η μουσική ευεξίας και οι εμπειρίες ήχου πρόκειται να επαναπροσδιορίσουν τα ταξίδια ευεξίας το 2021. Νέα στοιχεία από ιατρικά περιοδικά δείχνουν ότι η μουσική είναι ανεκτίμητη για τη μείωση των παρενεργειών μιας ποικιλίας σωματικών και ψυχικών καταστάσεων όπως PTSD, άγχος και υψηλή αρτηριακή πίεση. Στο ίδιο πνεύμα, το να ζεις σε ηχηρά περιβάλλοντα έχει συνδεθεί με αυξήσεις καρδιακών παθήσεων, παχυσαρκίας, χαμηλού βάρους γέννησης και γνωστικής βλάβης στα παιδιά. Καθώς περισσότερες έρευνες αποκαλύπτουν περαιτέρω στοιχεία για τα οφέλη των ηχητικών εμπειριών, τα θέρετρα που προσφέρουν μουσικές θεραπείες γίνονται πιο δημοφιλή.

Προσωπική υγεία και φυσική κατάσταση

Καθώς η υγεία έχει γίνει πιο παρούσα παντού, έχουμε δει αύξηση του αριθμού των ατόμων που ταξιδεύουν για να βελτιώσουν την ψυχική και σωματική τους υγεία. Οι συλλογικές ανησυχίες για την υγεία του 2020 είχαν αντίκτυπο σε όλες τις άλλες πτυχές της ευημερίας, ενεργώντας ως καταλύτης για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση. Οι καταναλωτές επιθυμούν να αποτρέψουν να αρρωστήσουν κάνοντας διακοπές ευεξίας με έμφαση στην προσωπική υγεία και τη φυσική κατάσταση. Περισσότεροι άνθρωποι επιδιώκουν κοινωνικά φιλικούς από απόσταση τρόπους επίτευξης των στόχων υγείας και φυσικής κατάστασης. Τα ασφαλή θέρετρα  σχεδιάζουν τα προγράμματα γυμναστικής τους ώστε να είναι απομονωμένα, ασφαλή και αποτελεσματικά. Υγιείς διακοπές και θέρετρα γυμναστικής ικανοποιούν τις απαιτήσεις για ισχυρότερη σωματική υγεία μετά την πανδημία.

Πηγή:www.healthandfitnesstravel.com