Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ζεστός φθινοπωρινός καιρός δίνουν παράταση στις διακοπές των Ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών. Ποιους προορισμούς θα προτιμήσουν φέτος το φθινόπωρο οι Έλληνες και οι ξένοι τουρίστες; Πόσες μέρες θα πάνε διακοπές; Ποιες είναι οι μέσες προτιμώμενες τιμές για τους Έλληνες αλλά και για τις άλλες εθνικότητες; Ποιες εθνικότητες θα επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος το φθινόπωρο;

Η www.trivago.gr πραγματοποίησε έρευνα και σας αναλύει τις τάσεις του φθινοπώρου του 2017.

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους Έλληνες φέτος το φθινόπωρο

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους Έλληνες φέτος το φθινόπωρο

 

Οι Έλληνες δε σταμάτησαν να  πακετάρουν βαλίτσες και να κάνουν εξορμήσεις. Έτσι λοιπόν και φέτος το φθινόπωρο θα συνεχίσουν τα ταξίδια τους σε αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα. Αγαπημένοι προορισμοί τους είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά που βρίσκονται στο τοπ 3 των προτιμήσεών τους. Την τιμητική τους έχουν όμως οι περιοχές της Σαντορίνης (Φηρά, Ημεροβίγλι, Οία) αλλά και η Χώρα της Ρόδου. Οι κοντινές πόλεις στην Αθήνα, Ναύπλιο και Λουτράκι, φαίνεται να προσελκύουν επίσης το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Οι προτιμώμενοι προορισμοί για τους ξένους τουρίστες φέτος το φθινόπωρο

Ελληνικός χάρτης που δείχνει τις προτιμήσεις των ξένων τουριστών για το φθινόπωρο του 2017

 

Οι ξενοδόχοι της Σαντορίνης δε θα ξεκουραστούν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Το ενδιαφέρον των ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα φαίνεται να μονοπωλεί η Σαντορίνη, αφού πέντε από τους δέκα προτιμώμενους προορισμούς των διεθνών ταξιδιωτών, βρίσκονται στο κυκλαδίτικο αυτό νησί.  Η Αθήνα σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χώρα της Μυκόνου. Η Κρήτη συμμετέχει στο τοπ 10 με δύο προορισμούς, τα Χανιά και τον Άγιο Νικόλαο που βρίσκονται αντίστοιχα στην όγδοη και ένατη θέση.

Οι εθνικότητες που προτίμησαν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 2017

 

Γράφημα που δείχνει ποσοστα των ξένων τουριστών στην Ελλάδα το φθινόπωρο του 17Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς, φθινοπωρινούς μήνες ως επι το πλείστων οι Γερμανοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τουςΙταλούς και τους Γάλλους.  Όσον αφορά το μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας αλλά και το μέσο όρο διαμονής, βλέπουμε ότι οι Ελβετοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 155 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Αμερικάνους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 136 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 4 ημέρες). Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Άγγλοι οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 129 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7 ημέρες). Οι Ρώσοι είναι αυτοί που επιθυμούν να απολαύσουν για μεγαλύτερο διάστημα τις ομορφιές της Ελλάδας με μέσο όρο διαμονής 9 ημέρες, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς με μέσο όρο διαμονής 8 ημέρες.

Πίνακας που δείχνει μέσους όρους τιμής ανα διανυκτέρευση και μέσο όρο διαμονής

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την έρευνα της trivago.