Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, ο Δήμος της Κω και η Sky Express προχώρησαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την έναρξη των δρομολογίων της εταιρείας που ενώνει αεροπορικά το νησί της Κω με την Αθήνα. Την συνέντευξη στους εκπροσώπους των ΜΜΕ που παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Κω έδωσαν ο Δήμαρχος της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, oΑντιδήμαρχος της Κω για θέματα τουρισμούκ. Ηλίας Σιφάκης, ο Πρόεδρος της SkyExpress κ. Θεόδωρος Κροκίδας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SkyExpress κ. Χάρης Μπότσαρης, ενώ λίγο νωρίτερα ο Δήμος της Κω είχε οργανώσει ειδική υποδοχή για την πρώτη πτήση της SkyExpress.

Ο Δήμαρχος της Κω, κ. Γιώργος Κυρίτσης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα που αναβαθμίζει την αεροπορική σύνδεση της Κω με την Αθήνα και έχει ήδη φέρει τα πρώτα άμεσα, ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Η SkyExpress ανταποκρίθηκε και έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της και είμαι βέβαιος ότι η τοπική κοινωνία θα στηρίξει την προσπάθεια αλλά και την επιλογή της εταιρείας να ξεκινήσει δρομολόγια, συνδέοντας την Κω με την Αθήνα. Το μήνυμα της σημερινής μέρας είναι ένα θετικό μήνυμα για την Κω, καθώς αποδεικνύει ότι η Κως είναι ελκυστική και προσελκύει εταιρείες που αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα στο πεδίο των αερομεταφορών. Και αυτούς που έρχονται και επενδύουν στον τόπο μας και στο νησί μας πρέπει να τους στηρίζουμε, να τους διευκολύνουμε και να τους ενισχύουμε» και συνέχισε «εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του Δήμου και της SkyExpress με στόχο να αναπτυχθούν συνέργειες για την περαιτέρω τουριστική προβολή της Κω».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Sky Express, κ. Θεόδωρος Κροκίδας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της Κω για την πρόσκληση και τόνισε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά τόσο για την πρόσκλησή σας όσο και για την πρόθεσή σας να στηρίξετε ως Δήμος αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλουμε προκειμένου να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη του όμορφου νησιού σας. Με την είσοδο της Sky Express στα εσωτερικά δρομολόγια που συνδέουν την Κω με την Αθήνα, ενισχύεται ο ανταγωνισμός διασφαλίζονταςκαλύτερες υπηρεσίες και πιο ανταγωνιστικές τιμές για τους πολίτες. Πάγια θέση της εταιρείας μας, είναι να βρίσκεται κοντά στους τόπους τους οποίους εξυπηρετεί με συνέπεια και να τους στηρίζει. H Sky Express δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, τόσο στους κατοίκους του νησιού, σε ότι αφορά την σύνδεση τους με την ηπειρωτική Ελλάδα, όσο και στους τουρίστες που έρχονται να απολαύσουν τις διακοπές τους, σε αυτόν τον πραγματικά μαγικό προορισμό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SkyExpress, κ. Χάρης Μπότσαρης, αναφερόμενος στην παρουσία της εταιρείαςστην Κω τόνισε ότι: «Πλέον η SkyExpress ενώνει την Κω με την Αθήνα, με το Ηράκλειο αλλά και από 1η Οκτωβρίου και με τη Ρόδο, τη Κάλυμνο, τη Λέρο και την Αστυπάλαια. Οι πτήσεις του δρομολογίου Αθήνα-Κως είναι καθημερινές, κάθε Παρασκευή είναι διπλές, ενώ πραγματοποιούνται και σε πολύ βολικές ώρες». Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά σχέδια της SkyExpress, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας είπε μεταξύ άλλων: «Η SkyExpress έχει αυξήσει τις πτήσεις της κατά 70% σε σχέση με την περυσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις 15.000 πτήσεις τον χρόνο. Πλέον εξυπηρετούμε 30 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα και διαθέτουμε το 2ο μεγαλύτερο δίκτυο εσωτερικού. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να αποτελούμε την Νο1 επιλογή των επιβατών». Τέλος, ο κ. Χάρης Μπότσαρηςανέφερε ότι ο στόλος της εταιρείας συνεχίζει να μεγαλώνει αφού πολύ σύντομα η SkyExpressπαραλαμβάνει ακόμα δύο νέα αεροπλάνα, με το πρώτονα έρχεται τις επόμενες μέρες.