Επίσημη αντιπροσωπεία από την Λευκάδα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στην Κίνα προκειμένου να συμμετάσχει και να προβάλει το νησί στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση και το Διεθνές Συνέδριο για τον Τουρισμό των Νησιών που διεξάγεται στην πόλη της Zhoushan πρωτεύουσα του Κινέζικου νησιώτικου Αρχιπελάγους. Στην Έκθεση και το Συνέδριο που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στη Zhoushan, παραβρέθηκαν πέρισυ περισσότεροι από 1000 επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ φέτος συμμετέχουν περισσότερες από 25 χώρες και Κινέζοι τουριστικοί επαγγελματίες και πράκτορες από όλη τη χώρα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, Λευκάδας και Zhoushan, τον Ιούνιο του 2015, η συμμετοχή στη Διεθνή Διάσκεψη από τον Δήμο και από φορείς και επαγγελματίες του Τουρισμού της Λευκάδας -έπειτα από την επίσημη πρόσκληση του Δήμου της Zhoushan- έρχεται να υλοποιήσει τις από κοινού δεσμεύσεις για στενή συνεργασία στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού και για την προώθηση της αμοιβαίας ευημερίας των δύο πόλεων.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν οι κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Γεώργιος Γεωργάκης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, κ. Ευτύχιος Ζουριδάκης, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Διονύσης Γαζής, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Νομού Λευκάδας, κ. Μανώλης Θερμός, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας, κ. Πέτρος Γαντζίας, Τουριστικός Επιχειρηματίας και Τουριστικός Πράκτωρας, κ. Ιωάννα Φίλιππα, Σύμβουλος του Δημάρχου και Προϊσταμένη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, κ. Γεωργία Γράψα, Στέλεχος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και κ. Χρήστος Πετρέας, Ειδικός Σύμβουλος Τουρισμού για τον Συντονισμό της Συμμετοχής στην Τουριστική Έκθεση και Συνέδριο.